Overhandig je portemonnee maar gewoon aan Disney. De mediagigant knalt er de ene titel na de andere uit volgend jaar. Next up? Een verfilming van Eoin Colfers populaire boek Artemis Fowl.

Article continues after the ad

Artemis Fowl

Centraal staat het gelijknamige personage; een 12-jarig jochie-slash-crimineel genie dat een elfje kidnapt om de kas van de Fowl-familie te spekken. Wat volgt is een reis door een soort sci-fi fantasy wereld vol moderne technologie, oude wezens en ander paranormaal gespuis. We horen het je denken: wat voor drugs heeft Colfer in hemelsnaam geconsumeerd? Wij weten het niet, maar het levert wel een strakke film op.

 

Een verfilming van de fantasyreeks zit trouwens al enige tijd in de pijplijn. Sinds 2001 is Colfer al in gesprek met verschillende partijen over een verfilming van Fowl. Tot 2011 leek de film vast te zitten in de beruchte development-hel, maar medio 2013 gaf Disney gas en nu is die trailer er eindelijk.

Harry Potter-acteur en Murder on the Orient Express-regisseur Kenneth Branagh staat aan het roer. Hij moet het verhaal van Colfer naar het witte doek vertalen. Afgaande op de trailer is dat aardig gelukt: het ziet er allemaal wonderschoon uit. Hoewel Disney de ‘gouden film’-formule onderhand redelijk onder de knie heeft, is het natuurlijk even afwachten hoe Artemis Fowl uit de bus komt.