Alien komt terug op het witte doek, voor één keer zal de sciencefiction-klassieker weer in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Article continues after the ad

Alien

Alien gaat over de bemanningsleden van een neergestort ruimteschip, die vreemde cocons ontdekken, waaruit een weerzinwekkend wezen springt dat zich vasthecht aan het gezicht van een van hen. Kort daarna barst zij€n maag open en ontsnapt een buitenaardse nakomeling. Onder leiding van kapitein Dallas gaat de bemanning op zoek naar het snelgroeiende buitenaardse wezen.

Nogmaals in de bios

Op 26 april is de film van Ridley Scott, met in de hoofdrollen Sigourney Weaver, John Hurt, Tom Skerritt, Veronica Cartwright en Harry Dean Stanton, nog een keer te zien op het witte doek. Niet alleen in de Nederlandse bioscopen keert Alien terug, maar in zalen over de hele wereld wordt de film vertoond. 

Covenant

De aanleiding voor de speciale vertoning is de release van prequel Alien: Covenant op 18 mei, waarin Michael Fassbender, James Franco, Noomi Rapace en Guy Pearce. Kijkers die in een van de veertig Nederlandse bioscopen gaan waar Alien vertoond wordt, krijgen ook van de nieuwe film een voorproefje van tien minuten te zien.