Fotograaf
Brunopress/20th Century Studios
Alien

Na het wat teleurstellende Prometheus en Alien: Covenant zag het er niet zo best uit voor ons favoriet moordlustig buitenaards wezen! Er is hoop, want de Amerikaanse zender FX werkt aan een spannende serie over de ruimtekillers!

In de Alien-films stuiten astronauten regelmatig op vreemde wezens die maar één doel hebben: een ei in je leggen. Deze ‘xenomorphs’ werden meteen sciencefiction/horror-iconen, en hoewel de films er door de jaren heen niet beter op werden, spreken de monsters nog altijd tot de verbeelding.

Alien: de serie

De nieuwe serie wordt waarschijnlijk geschreven door Noah Hawley, die je kent van het geweldige Fargo of Legion. Alien-regisseur Ridley Scott is als producer bij de serie betrokken, en ziet er hopelijk op toe dat er niets geks gedaan wordt met zijn angstaanjagende creatie.

Article continues after the ad

Volgens FX speelt de nieuwe serie zich af in de nabije toekomst én is er een andere primeur: het is het eerste Alien-avontuur dat zich op aarde afspeelt! Dat is helaas ook bijna alle informatie die er tot nu toe bekend is. FX zegt dat de nieuwe serie de tijdloze horror van de eerste film combineert met de de bloedstollende actie van Aliens (1986).”

Geruchten over een Alien-serie deden al een tijd lang de ronde. Waarschijnlijk heeft het allemaal iets langer geduurd vanwege de overname van Fox door Disney. De rechten van Alien en de sequels lagen bij 20th Century Fox, dat door Disney is omgedoopt door 20th Century Studios.

Voor scifi-fans is er trouwens nog meer goed nieuws op het gebied van buitenaardse moordbeesten. Ook de Predator krijgt over een tijdje een nieuw deel!