De Nederlandse versie van Drunk History, dat Comedy Central vanaf maandag 15 april gaat uitzenden, mag niet op tv komen.

Dat vindt de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA). De organisatie schrijft vandaag in een woedend persbericht dat ze “niet blij” zijn met het nieuwe programma. Hierin vertellen zuipende BN’ers in beschonken toestand geschiedenisverhaaltjes.
 

Article continues after the ad

Advertenties in gevaar

STIVA vindt dat Comedy Central overmatig alcoholgebruik hierdoor faciliteert en in een positief daglicht stelt. “De gemoederen zijn inmiddels hoog opgelopen in de branche”, zo vertelt Peter de Wolf, STIVA-directeur. “Verschillende merken geven aan serieus te overwegen om te minderen of stoppen met adverteren op de zender.” Ouch!


BN’ers

De Nederlandse alcoholsector roept dus op om de show met onmiddelijke ingang te stoppen, nog vóór er ook maar één aflevering op tv kwam. Comedy Central moet nog reageren maar de uitzendingen staan vooralsnog gewoon gepland. Onder meer Nance, Victoria Koblenko, rapper Donnie, Tim den Besten en Jasper van Streetlab gaan al zuipend, hikkend en boerend de geschiedenis uitleggen.
 


Drunk History is vanaf maandag 15 april om 21:30 te zien op Comedy Central.