Alberto Stegeman gaat een nieuw programma voor SBS6 presenteren. Dit keer gaat hij niet zelf undercover maar volgt hij zeven Amerikaanse burgers die zich vrijwillig zestig dagen laten opsluiten in een gevangenis in Ohio.

Article continues after the ad

De sheriff van de Clark County Jail in de Amerikaanse staat Ohio wil weten hoe de drugs binnenkomen, welke agenten mogelijk corrupt zijn en of er dingen verbeterd kunnen worden in zijn gevangenis. Zeven Amerikaanse burgers laten zich hiervoor vrijwillig opsluiten, ieder met hun eigen undercover verhaal waarvoor ze zogenaamd vastzitten. 60 dagen lang observeren zij alles wat er in hun cellenblok gebeurt, om dit vervolgens te rapporteren aan de baas van de gevangenis.

Experiment

Alle burgers hebben hun eigen redenen om mee te doen aan dit experiment. De een wil de wereld laten zien dat gevangenen een veel te comfortabel leven leiden, terwijl een andere deelnemer later drugsagent wil worden en met eigen ogen wil zien hoe drugs de gevangenis in gesmokkeld worden. Maar hoe houden zij zich staande in een wereld vol gewelddadige criminelen en overvolle slaapzalen?

Undercover achter tralies is een bewerking van het Amerikaanse programma 60 Days In en is vanaf 19 oktober op televisie.