Albert Verlinde

Albert Verlinde had een uitgesproken menig over zijn Talpa-collega Johan Derksen tijdens Shownieuws gisterenavond. Hij vindt dat Derksen zijn excuses moet aanbieden voor de uitspraken die hij maakte tijdens Veronica Inside. Johan en René haalde flink uit naar Akwasi en maakten een paar Zwarte Piet-opmerkingen, die Albert niet vindt kunnen. 

Zwarte Piet

Derksen maakte Akwasi tijdens een Veronica Inside-uitzending met de grond gelijk"Wat een lul is dat joh!" Ook vonden de heren dat racisme in Nederland flink wordt overdreven. De uitspraak die voor de meeste ophef zorgde, was de opmerking over de man die verkleed als Zwarte Piet bij een BLM-demonstratie stond. Ze noemden de man 'een held' en vergeleken hem met Akwasi. "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?", grapte Derksen.

Excuses aanbieden

Tijdens Shownieuws gisterenavond, maakt Verlinde duidelijk dat hij de opmerkingen van zijn collega niet oké vindt. Hij legt uit dat hij de laatste tijd te veel verhalen heeft gehoord van zwarte mensen die al jaren worden gekwetst door vergelijkingen met Zwarte Piet. "Ik ben echt geschrokken van die verhalen, wat mensen van kleur hun hele leven te horen krijgen en meemaken. Johan kan niet roepen dat hij tegen racisme is en vervolgens dit soort dingen zeggen." Ook Anouk haalde eerder uit naar 'loser' Derksen. 

Niet aangesproken

Veronica heeft aangegeven dat ze de Veronica Inside mannen niet gaan aanspreken op de controversiële uitspraken"Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel". De zender benadrukt wel dat ze 'tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen' is.

Article continues after the ad