Ruim een maand geleden nam Albert Verlinde na 15 jaar trouwe dienst afscheid van RTL Boulevard. De presentator noemt stoppen met het entertainmentprogramma ”de beste keuze die hij ooit heeft gemaakt.” Vanavond zien we hem voor het eerst in RTL Live.

Article continues after the ad

RTL Live

RTL Live is een talkshow waarin hij en Angela Groothuizen afwisselend de nieuwtjes van de dag doornemen met een gast. ”Ik kan nu eindelijk eens laten zien dat ik heel veel interesses heb. Maar die sfeer van Boulevard, die neem ik mee”, aldus Verlinde in gesprek met het AD. "Ik eindig toch elke dag met een lekker scoopje, dat hoort toch een beetje bij me", vertelde hij vanmorgen aan Gijs Staverman op Radio 2.

Meer dan entertainment

De categorie entertainment was jarenlang zijn specialiteit, bij Boulevard had Verlinde door de jaren heen een aantal grote scoops en hij leek alles te weten over wat er in de wereld van showbizz gebeurde. Maar Verlinde heeft meer in zijn mars. ”Het informatief vrolijk te laten zijn. Ook al komen er best zware onderwerpen voorbij. Maar het past me als een jas”, zegt Verlinde in het AD. Op Radio 2: ”Het leuke is dat je niet alleen praat over waar de hoofdgast mee bezig is, maar dat je ook echt de actualiteit van de dag bespreekt."

Lieke van Lexmond

De eerste gast is Lieke van Lexmond. Daarnaast komen Ruud Gullit, Jet Bussemaker en Gerard Ekdom bijvoorbeeld langs. Albert bijt vanavond het spits af. De maandagen, dinsdagen en donderdagen zijn voor hem en op woensdag en vrijdag neemt Angela de presentatie voor haar rekening. Het ouderwetse 5 Uur Show-gevoel krijgen we er een beetje van. En is dat even toevallig: ook RTL Live is om 17.00 te zien. Vanavond voor het eerst dus, op RTL 4.