Albert Verlinde in Shownieuws

Show-verslaggever Albert Verlinde heeft verwoestend uitgehaald naar dieetgoeroe Sonja Bakker. Bakker werd van Instagram verwijderd na plagiaatbeschuldigingen en doet door alle ophef tijdelijk een stapje terug. Volgens Verlinde heeft ze dat helemaal aan zichzelf te danken.

In Shownieuws was Albert Verlinde ongemeen fel tegen Sonja Bakker. “Opvallend is dat ze een interview heeft gegeven aan de Telegraaf en dat is dan toch weer zo’n huilie-huilie-verhaal, laat ik het dan meteen maar zeggen. De kop van het artikel is: Er is een klopjacht op mij. Dan denk ik: Sodemieter op, Sonja! Er zijn mensen achter gekomen dat je recepten overgenomen hebt, zonder toestemming.”

Volgens Verlinde had Bakker de ophef makkelijk kunnen voorkomen door open kaart te spelen. “Vervolgens houd je overal je mond. Het is niet zo raar dat mensen blijven vragen wat er aan de hand is. Als ze nou gezegd had: ik haal overal inspiratie vandaan. Sommige recepten ontwikkel ik zelf, soms vind ik inspiratie en pas ik het een beetje aan. Wat is daar mis mee?”

Article continues after the ad

 

Albert Verlinde haalt uit in Shownieuws

Verlinde ergerde zich ook enorm aan de uitvluchten waar Bakker na alle ophef over gestolen recepten mee kwam. “Ik dacht dat ik het lek boven had! Je bent het lek zelf! Je bent een groot gat waardoor het water naar binnen klotst. Zeg gewoon: ik heb het stom aangepakt.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Verlinde werd onlangs nog onder vuur genomen door Angela de Jong, omdat showprogramma’s tegenwoordig wat braver zijn dan RTL Boulevard vroeger. Het lijkt erop dat Verlinde zijn tanden aan het scherpen is aan de gevallen dieetgoeroe. Eerder dit jaar maakte de presentator zich juist zorgen over de relatie van de voedingsexpert.