Albert Verlinde, Shownieuws

Shownieuws blikt terug op al het showbizz nieuws uit 2020. De #ikdoenietmeermee-actie mocht dan ook niet ontbreken. Albert Verlinde laat duidelijk weten hoe hij nu over Tim Douwsma en Famke Louise denkt.

“Gaan we nu naar de domme mensen hoek?” zei Albert lachend. “Het was natuurlijk dramatisch wat daar gebeurde. Een soort clubje wereldvreemde BN’ers die allemaal zeiden ‘het is fake’.” Hij noemde het een van de meest ongelukkig getimede acties ever. “Binnen een week bleek het virus weer terug te komen.”

‘Tim zit nog in die modus’

Hij noemt specifiek Tim, de acteur die zichzelf geen ‘virusgekkie’ vindt. “Sommige mensen zijn nog steeds heel vasthoudend. Tim zit nog steeds in die modus. Bij alles wat er gebeurt aan maatregelen, zie je onmiddellijk weer iets voorbijkomen op zijn Facebook dat hij het er niet mee eens is en dergelijke.”

Article continues after the ad

‘Komt er goed vanaf’

Albert is ook verbaasd dat Famke er zo goed vanaf komt. “Iedereen die meedeed aan de actie is echt wel geraakt door wat er gebeurd is. Maar zij komt er weer goed vanaf, doordat ze bij Jinek is gaan zitten. Het raakt haar carrière niet.”

Monddood

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven zat ook aan tafel om te praten over het afgelopen jaar. Hij ergerde zich tijdens de ‘ik doe niet meer mee’-actie aan Eva Jinek en DiedErik Gommers, die niet harder tegen Famke Louise waren ingegaan tijdens de spraakmakende Jinek-uitzending. “Ik ben het daar niet mee eens!”, laat Albert weten. “Ik vind dat Jinek dat heel goed liet begaan. Als je die mensen op dat moment monddood maakt, dan denken ze helemaal van er is een complot en van alles aan de hand.”