Albert Verlinde in Shownieuws

Het leek een ware flop te worden, maar tóch werd er nog veel over nagepraat: De Dansmarathon. Zo was er veel kritiek op het ware slagveld dat plaatsvond, al wuifde SBS6 dat weg: ze hadden alles onder controle. In Shownieuws werd nog even nagepraat over alle ophef over het programma.

Zeikmarathon

Albert Verlinde snapt alle kritiek niet zo. "Het was ook een beetje de zeikmarathon, 50 uur lang." Hij heeft naar eigen zeggen met verbazing zitten kijken naar alle ophef: "Het is iets nieuws. Dan is het heel makkelijk om erop te schieten, wat er allemaal niet goed aan is. Ik moet zeggen dat ik er op een bepaalde manier wel van genoten heb." De zorgen over de gezondheid van de dansers wuift Albert ook weg. "Er is tijdenlang over nagedacht." Maar ja, wie is Albert om dat te vertellen? Daarom werd de 'medische captain' er ook nog even naar gevraagd. "Als je mensen goed begeleidt, kan er eigenlijk niks misgaan. Wij hebben ons op geen enkel moment zorgen gemaakt."

'Alles doet pijn'

Om te bewijzen dat het écht goed met de kandidaten gaat, verschijnen er een paar voor de camera. Alles doet pijn, vooral de benen, maar verder gaat het goed met ze, zo vertellen Senne en Lisanne. En ook kandidaat Glenn, die begon te hallucineren, maakt het goed. "Ik vond het de meest geweldige ervaring die je kan bedenken. Misschien volgend jaar wel weer!" 

Article continues after the ad

Shownieuws is iedere avond rond 23:00 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.