Albert Verlinde

De meningen verschillen nogal over de grote protestactie op de Dam gisteren. Zo is Albert Verlinde het absoluut niet eens met de aanpak (of eigenlijk het gebrek daaraan) van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

'In het gezicht gespuugd'

Duizenden mensen verzamelden op de Dam voor het Black Lives Matter protest. Door de grote opkomst werd de 1,5 meterregel al snel vergeten. Volgens Albert had de burgemeester van de grote stad veel eerder moeten ingrijpen. "Ik vind het heel erg dat alle lief bedoelde initiatieven in het gezicht worden gespuugd door de burgemeester van de stad waar het meest aan crowdmanagement gedaan moet worden”, vertelt hij in Shownieuws. 

"Ik vind dit echt ongehoord en onvoorstelbaar", rant hij op Facebook door. De presentator doet er nog een schepje bovenop: "Mevrouw Halsema spuugt ons in het gezicht." 

Article continues after the ad

Gemengde geluiden

Naast Albert zijn nog meer BN'ers het niet eens met de aanpak van Femke. Heleen van Royen, Allard Kalff en Maurice Wijnen vuren ook wat sneren op de burgemeester af.

 

Maar lang niet iedereen deelt deze mening. Er stonden ook een hoop BN'ers fel mee te protesteren op de Dam tegen het politiegeweld.

Coronagevaar of niet?

Ook onder de virologen zijn de meningen verdeeld. Was die bijeenkomst wel zo gevaarlijk? Volgens viroloog Mariet Feltkamp valt het wel mee. Omdat het in de buitenlucht was en de meeste mensen een mondkapje droegen, zou de spreiding niet heel groot moeten zijn. Een gevoelig onderwerp is het zeker.

De BN'ers beginnen zich steeds meer te bemoeien met de corona maatregelen. Arie Boomsma haalde eerde uit naar Mark Rutte en ook Ferry Doedens heeft er nu wel genoeg van.