Albert Verlinde

Versoepelingen, nieuwe regels, de anderhalve meter-maatschappij; het zijn zeer onrustige tijden. Deze coronacrisis zorgt vermoedelijk bij heel veel mensen voor de nodige moodswings. Zo ook bij musicalkoning Albert Verlinde: die gaat van keiharde woede richting Mark Rutte naar... ontroering?!

Article continues after the ad

De voormalig roddelkoning van Hilversum, die mogelijk werkt aan een tv-comeback, spuwde een aantal weken geleden nog vuur. Hij was hartstikke kwaad op Mark Rutte omdat hij volgens Albert valse hoop gaf door te zeggen dat de theaters op 1 juni weer open mogen...

Ommekeer

"Ik ben echt boos, omdat ik het een heel oneerlijk verhaal vind. Ik weet niet wie daar de teksten schrijft, maar het feit dat je durft te zeggen dat theaters open gaan, maar aan de andere kant zegt dat er 30 mensen in mogen inclusief personeel…", zei Albert toen. Na gisteren vond er echter een ommekeer plaats: Albert voelt nu juist heel veel bewondering voor onze premier!

Liefde 

Albert ging dus van woede naar liefde, beschrijft Mediacourant, dat Alberts optreden in Shownieuws na afloop van de persco beschreef. "Ik vond het vanavond een heel goede persconferentie", begint Albert zijn positieve recensie. "Wat ik zo goed vond, was vooral het moment dat hij de kinderen aansprak."

Tranen

En dat moment waarop Rutte zich even direct tot 'de jeugd' richtte, zorgden zelfs voor tranen bij Albert! "Ik zat echt met mijn tranen in de ogen op het moment dat hij tegen de pers zei, en eigenlijk tegen ons op de bank, van: ‘Ik heb het even niet tegen u, ik heb het even tegen de kinderen waar ik wat tegen wil zeggen.’ Ik was echt ontroerd, omdat ik dacht: die kinderen overkomt het."


Begrip

Daarnaast voelt de musicalkoning ook wat meer hoop wat betreft de theaters. Zo stelde Rutte nu duidelijk dat die '30 man'-regel puur geldt voor het publiek; personeel wordt daarbij niet meer meegerekend. Een opsteker die Alberts eerdere woede een beetje tempert. Maar... het is alsnog geen reële optie voor zijn mega-musicals. "Dat is nog steeds niet dat ik zeg: we zetten Tina Turner op en kom met z’n dertigen binnen, we gaan spelen."