Albert Verlinde

Na Lego Masterswaar binnenkort een seizoen 2 van komt, Marble Mania en Klein maar Fijn is het tijd voor een nieuwe ‘knullige’ show. In het nieuwe SBS-format IJsmeesters: een koud kunstje is het de beurt aan ervaren ijssculptuurbouwers om hoge ogen te gooien bij de jury.

De tweekoppige professionele jury bestaat uit Alec Messchaert (organisator van ijssculpturenfestivals) en Anique Kuizenga (artistiek leider van het IJsbeeldenfestival Zwolle). Maar er zijn ook een aantal gastjuryleden bekendgemaakt. En ja hoor, dat zijn BN’ers!

De BN’er jury

Elke aflevering heeft een speciaal thema, met een eigen gastjurylid. Hans Klok komt langs bij de uitzending over ‘magie’, Erica Terpstra is de jury bij het thema ‘reizen’, Andre Kuipers is gevraagd voor ‘into the future’ en Albert Verlinde mag zich bemoeien met de werkjes over ‘wereldsterren’. Zijn mening geven doet hij maar al te graag. Zo noemde hij laatst Tim Douwsma dom in een uitzending van Shownieuws.

Article continues after the ad

 

-10 graden

Zes deelnemers gaan de strijd met elkaar aan op een ijskoude locatie. Tot wel -10 graden Celsius gekoeld. Wie het ook koud gaat krijgen is Victor Brand, hij is de presentator van het programma.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Brand (@viktor_brand)

In de finale blijven er van de zes kandidaten drie over die vechten voor de eerste plek. De winnaar na vier afleveringen krijgt de titel IJsmeester 2021.

IJsmeesters: een koud kunstje zie je op vrijdag 12 februari om 21:30 uur op SBS6. Wat je verder niet mag missen op tv in februari lees je hier.