Staat je paard al in de gang? Heeft Annie je tassie al effe vast, en is de feestneus uit de la? Dan ben jij helemaal klaar voor carnaval! Met deze lijst Netflix-series ben je ook meteen gereed voor de ‘day after’... Oftewel: de beste Netflix-series om met je brakke knar te kijken. Alaaf!

Brooklyn Nine-Nine

Zelf lig je na een heftige carnavalsdag voor pampus, maar als je een beetje actie zoekt, zit je met Brooklyn Nine-Nine goed. De (meestal nogal lullige) misdaden worden afgewisseld met melige kantoorhumor. 
 

Article continues after the ad

 

Op Netflix staan vijf seizoenen; genoeg om carnaval door te komen. In de VS is de serie alweer toe aan het zesde seizoen, en is hij ook al verlengd voor een zevende. Kun je volgend jaar de rest bingen!

Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy Schmidt zat jarenlang in een ondergrondse bunker te schuilen voor het einde van de wereld. Dan valt jouw katertje (waarschijnlijk) wel mee, toch?
 

 

Kimmy’s grenzeloze optimisme sleept je zeker uit de put!

The Good Place

The Good Place is één van onze favoriete comedyseries van de afgelopen jaren. Hij is enorm grappig, maar niet te plat… Intelligent, maar... niet op een irritante manier. 

 

Zelfs met een helse kater waan je je in de zevende hemel. De hoofdfiguren in deze comedy zijn dood, en jij ook (min of meer)!

BBC Earth

David Attenborough spreekt je toe als een liefhebbende opa. Je eigen grootvader zou zich waarschijnlijk doodschamen als hij je gisteravond straalbezopen in de hoempapapolonaiseganzenpasparade zou zien, maar David niet.
 

 

David vertelt je over de prachtige natuur en de beestjes die er in wonen. Ondeugende pinguïns, baldadige ijsbeertjes: het maakt allemaal niet uit. David! Houd ons vast, en laat ons nooit meer los!

That 70s Show

Ah, That 70s Show! Lekker terugdenken aan de tijden dat je nog géén kater had! De show is nog steeds behoorlijk leuk, en ook niet echt moeilijk om te volgen. 
 

 

Gilmore Girls

De relatie tussen Lorelai en Roy Gilmore is grappig én kent aardig wat pieken en dalen in de zeven seizoenen Gilmore Girls. Net zoals je zelf met een kater soms wil lachen, dan weer huilen, zit je met deze serie goed.
 

 

De serie is tegenwoordig met een aardige revival bezig, sinds hij op Netflix staat

Friends

Wat je in elk geval níet wil is hard lachen óf te hard nadenken. Friends is gewoon een redelijk amusante serie - met lachband - dus zelf moet je alleen je mondhoeken af en toe even omhoog krullen.
 

 

Als je weer in slaap valt maakt het ook weinig uit; je hebt alle afleveringen waarschijnlijk al drie keer gezien. Of nog niet, en... in dat geval geef je waarschijnlijk niets om Friends. Kortom: de perfecte serie om langzaam weer tot jezelf te komen!

Kijk je liever een filmpje met je bonkende hoofd? There's een lijstje voor dat.