Volgens veel fans waren horrorfilms in de jaren 80 op hun hoogtepunt. Binnenkort verschijnt er een documentaire over die hoogtijdagen van de horror!

Article continues after the ad

De jaren 80 zullen altijd een speciaal plekje in het hart hebben bij horrorfans. In dat decennium maakten we kennis met horroriconen als Freddy Krueger, Pinhead en Chucky. Ook waren de videotheken vaak letterlijk tot de nok toe gevuld met instant-klassiekers als The Evil Dead, The Thing en An American Werewolf in London.

Tijdloos

Nu horror populairder lijkt dan ooit, is het hoog tijd om terug te blikken op deze periode. Dat gebeurt in de horrordocu In Search of Darkness. De trailer is al een paar weken oud, maar we vonden hem toch net iets te tof om voor onszelf te houden. 80s horror is tenslotte tijdloos!

Baanbrekend

Zoals je aan de trailer kunt zien, hebben de makers van deze documentaire hun huiswerk gedaan. Daarbij hebben ze ook niet de minste gasten voor hun camera weten te krijgen. Zo komen regisseurs als Joe Dante (Gremlins), Stuart Gordon (Re-Animator) en Tom Holland (Child’s Play) aan het woord over hun baanbrekende films. De productie van In Search of Darkness is momenteel nog in volle gang, maar we hopen dat deze docu snel zijn weg vindt naar de fans!