De populaire serie Roseanne werd deze week de nek omgedraaid, nadat Roseanne Barr een walgelijk Twitter-bericht de wereld inslingerde. Het lijkt uniek, maar veel filmsterren sloopten hun carrière eigenhandig. Zoals deze bijvoorbeeld!

More content below the advertising

Een filmloopbaan opbouwen kan jaren, decennia duren! Soms blijkt een florerende Hollywood-carrière een wankele, lichtontvlambare kaartenhuis/zeppelincombinatie. Deze sterren leerden dat door schade en schande.

Wesley Snipes

Belastingfraude

Het succesvolle Black Panther krijgt veel credits omdat het de eerste superheldenfilm is met een overwegend gekleurde cast. Wesley Snipes legde als Blade (1998) al een aardig fundament voor donkere superhelden, en superheldenfilms in het algemeen!

Eric Brooks moeder wordt gebeten door een vampier, terwijl ze van hem in verwachting is. Eric Brooks krijgt hierdoor de powers van een vampier, zonder dat hij boosaardig is. Zijn slechte kant trekt wel aan hem, waardoor het een kwestie van tijd lijkt voor hij óók een monster wordt.

In tegenstelling tot een vampier, bleek Snipes’ carrière niet zo onsterfelijk. De acteur werd in 2006 aangeklaagd vanwege belastingontduiking, en deze zaak wierp een enorme schaduw op zijn carrière. Bijna niemand wilde zijn vingers aan een film met Snipes branden, waardoor hij sindsdien af en toe te zien is in ‘direct-to-video’-films.

Snipes zat van 2010 tot 2013 opgesloten vanwege belastingfraude. Wel kreeg de acteur nog een rol in The Expendables 3. Hopelijk krijgt Snipes binnenkort een nieuwe kans!

Ingrid Bergman

Affaire

De Zweedse actrice Ingrid Bergman maakte in de jaren 40 furore, met onvergetelijke klassiekers als Casablanca, Gaslight en verschillende films van Alfred Hitchcock. Begin jaren 50 waren de Verenigde Staten de actrice spuug- en spuugzat!

Wat was er gebeurd? Bergman werd door Roberto Rossellini gecast in Stromboli, en werd verliefd op de Italiaanse regisseur. Ze scheidde van haar man, en trouwde korte tijd later met haar Roberto. Het publiek in de Verenigde Staten was hier ab-so-luut niet van gediend, en de actrice lazerde keihard van haar voetstuk.

Jarenlang maakte ze noodgedwongen films in Europa, omdat de VS haar niet meer moesten. Pas in 1958 was ze voor het eerst in het land te zien bij de Oscar-uitreiking, waar Cary Grant haar een hart onder de riem stak. Het had weinig gescheeld, of de liefde had de drievoudig Oscar-winnares(!) de kop gekost. In tegenstelling tot de mannen in deze lijst deed Bergman niets strafbaars, behalve een vrouw zijn in de jaren 50.

Michael Richards

Verloor de controle

Seinfeld maakte Michael Richards een ster, maar het ravijn inspringen deed de komiek helemaal zelf. In 2006 kreeg hij tijdens een stand-up-show mot met een paar toeschouwers. In een vlaag van verstandsverbijstering begon hij een racistische tirade, en riep (o.a.) dat ze  ‘jullie soort lui 50 jaar geleden zouden ophangen’. De gok pakte… niet goed uit.

Iedereen liet Richards vallen als een hete baksteen. Na een rolletje in Bee Movie (uit 2007, met Jerry Seinfeld) was het helemaal afgelopen met Richards, hoe vaak hij ook zijn excuses bleef aanbieden. Het incident was de belangrijkste reden dat Richards ook stopte met stand-up-comedy.

Mel Gibson

Racistische tirade

De wereld lag aan de voeten van de knappe Mel Gibson. Mad Max, Lethal Weapon, Braveheart: Gibson was een enorme ster. Zijn val in 2006 was dan ook niet mals…

Gibson hield altijd al van een borrel, en in 2006 werd hij dronken aangehouden terwijl hij reed. Volgens de acteur wilde zijn vrouw hem verlaten, en zat hij er helemaal doorheen. Straalbezopen begon hij een antisemitische tirade, en vroeg de agenten of ze soms Joods waren. Tenminste één van de agenten bevestigde dit… Hoe dronken was Mel? Nou, op een schaal van 1 tot 10...

De opnames van Gibsons bizarre speech kwamen op het internet terecht, en sindsdien heeft de acteur het erg moeilijk. Inmiddels is de situatie iets voor hem verbeterd. In 2013 kreeg hij een rol in Machete Kills en een jaar later verscheen hij in The Expendables 3 (met dus ook Wesley Snipes). Nadat zijn oorlogsfilm Hacksaw Ridge (2016) een Oscar-nominatie kreeg líjkt Hollywood weer een beetje op te warmen voor de oud-superster.

Randy Quaid

Ehh…

Randy Quaids carrière was niet zo indrukwekkend als die van de bovenstaande acteurs. Hij ontving in 1973 wel een Oscar-nominatie voor The Last Detail. Verder ken je hem waarschijnlijk uit Independence Day, waarin hij de excentrieke piloot Russell Casse speelde.

In 2009 werden Quaid en zijn aangeklaagd door een moteleigenaar, omdat ze een rekening van 10.000 dollar niet betaald hadden. Twee jaar later werd het duo gearresteerd omdat ze een huis gekraakt hadden, dat ooit van Quaid was geweest. Volgens de acteur was het huis nog steeds van hem, maar had iemand zijn handtekening vervalst onder een namaakverkoopakte. Dat klinkt al raar, maar het wordt nog gekker!

In 2010 dook Quaid op in Canada, en vroeg hij politiek asiel aan. Een geheim genootschap dat filmsterren vermoordde zou het op hem gemunt hebben. Zijn aanvraag werd afgewezen, en hij vluchtte naar de Verenigde Staten. In Vermont werd hij opgepakt, maar niet aangeklaagd mits hij de staat niet zou verlaten. Tegenwoordig waarschuwt hij de wereld voor deze ‘Star Whackers’ middels zijn Twitter-account.

Mocht er in Vermont ooit nog een grote Hollywood-film geschoten worden, dan kan Quaid meedoen. Mits ze deze weirdo ooit nog ergens voor casten (we denken het niet).

Meer verbazingwekkende verhalen? Lees hieronder een paar Hollywood-quotes die bijna iedereen verkeerd gebruikt!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.