Op 19 november verschijnt de Nederlandse vertaling van het succesvolle boek Harry Potter and the Cursed Child. Om dit te vieren opent AKO de enige Harry Potter Book Store in Nederland voor 9 3/4 weken in de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station.

Article continues after the ad

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november wordt deze enige Harry Potter Book Store in Nederland geopend door AKO. In de Harry Potter Book Store staat niet alleen het nieuwe, achtste, boek centraal maar ook de andere Harry Potter boeken en meer! 

Magische beleving

De bijzondere, transparante winkel op Utrecht Centraal Station bestaat uit een aantal verschillende ruimtes waar legendarische scènes uit de boeken terugkomen. Deze ruimtes kunnen de bezoekers en fans doorlopen als een doolhof. Naast de boeken kunnen bezoekers ook merchandise, games, films en andere Harry Potter gerelateerde producten bekijken en kopen.

Origineel, nieuw verhaal van J.K. Rowling

Het nieuwste Harry Potter-boek, Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Eén en Twee, is het eerste verhaal dat werd uitgebracht als toneelstuk. Het speelt zich negentien jaar af na Harry Potter and the Deathly Hallows, dat in 2007 uitkwam. In het toneelstuk is Harry Potter een vader van drie kinderen met een enorm drukke baan bij het Ministerie van Toverkunst.

Het script van het toneelstuk werd in boekvorm gegoten en kwam eind juli dit jaar uit in het Engels. Het boek ging in de eerste twee dagen na lancering al twee miljoen keer over de toonbank!

Nachtelijke opening

Van vrijdag 18 op zaterdag 19 november vindt om middernacht de officiële opening plaats. Deze nachtopening wordt een waar spektakel. Fans krijgen de kans om als allereerste door de Harry Potter Book Store te wandelen en het boek te kopen. Daarna is de Harry Potter Book Store van 19 november tot 31 januari geopend.