Zonder het luisterend oor van haar vriend Taeke Taekema zou Airen Mylene onderdoor gaan aan het presenteren van Hart in Aktie. Vanavond start een nieuwe reeks van het programma waarin ze Nederlanders op weg helpt met verschillende probleemsituaties.

Article continues after the ad

Dat vertelt de SBS-presentatrice, die vanaf woensdagavond te zien is als nieuw gezicht van het hulpprogramma, in het AD.

Luisterend oor

“Als ik na een opnamedag thuiskom, moet ik zo’n verhaal echt even verwerken. Hij luistert onwijs goed en zegt de juiste dingen”, zegt Airen over Taeke.

“Daar ben ik blij om, want die verhalen kan ik niet loslaten. Ik neem ze met me mee. Ik denk dat ik eraan onderdoor zou gaan als ik niet met hem erover had kunnen praten.”

Wie is de mol?

Airen en Taeke leerden elkaar bijna twee jaar geleden kennen tijdens de opnames van Wie is de mol? Ze wonen sinds een paar maanden samen en dat bevalt goed. “Dat dit zou voortkomen uit Wie is de mol? had ik totaal niet verwacht, maar het klopt helemaal tussen ons.”

Huwelijksbootje

Aan Radio 10-dj Lex Gaarthuis vertelde Airen dat ze een huwelijk met de oud-hockeyer wel ziet zitten. “Ik wil dan wel ouderwets en traditioneel gevraagd worden. Hij moet op z’n knieën voor me”, zei ze in de ochtendshow van Gaarthuis. “Ik hoef niet per se te trouwen, maar als hij me nu zou vragen dan zou ik waarschijnlijk, sterker nog: zeker ‘ja’ zeggen.”

Hart in Aktie

In 2000 verscheen het programma Hart in Aktie, een spin-off van Hart van Nederland, voor het eerst op tv. Met haar nieuwe klus voor SBS treedt Airen in de voetsporen van Wendy van Dijk, Natasja Froger en Leontine Borsato.

Hart in Aktie start vanavond om 20:30 op SBS6.