Bridgerton, Netflix

De nieuwe Netflix-serie Bridgerton is een grote hit. Tussen de fans zitten ook een aantal speurneuzen, die wel een paar hele opvallende fouten spotten in het eerste seizoen.

Zo zie je in de show - die plaatsvindt in de 19e eeuw – een gele lijn op de straat. Die lijn geeft aan dat daar niet geparkeerd mag worden. Fun fact: deze lijnen bestaan pas sinds de jaren 60 in het Verenigd Koninkrijk.

Primark is zó niet 1814!

Blunder nummer twee is iets moeilijker te spotten. Fans zagen posters van modeketen Primark in de serie. De winkels werden pas in 1969 opgericht. Gelukkig konden fans erom lachen. “Ik zie het al voor me: Simon en Daphne in hun matching Disney-T-shirts.” Oh en Primark is er vast ook niet boos over: gratis reclame!

Article continues after the ad

 

Parkeerbordjes en moderne straatlichten

Het houdt niet op bij gele lijnen en Primark posters. Je kan ook moderne straatlichten, parkeerbordjes en elektrische deurbellen zien.

Maar wij vergeven de makers, zeker aangezien wij het een heerlijke guilty pleasure vonden volgens onze recensie.

De dramaserie wil niet compleet historisch correct zijn. Wij weten ook wel dat Ariana Grande’s thank u, next en Billie Eilish’ bad guy niet uit de 19e eeuw komen. Ook zijn er een aantal zwarte edellieden, iets wat in die tijd onwaarschijnlijk is. Zelfs de Britse koningin Queen Charlotte (die echt bestond!) heeft een kleurtje.