Phil Coulson en zijn geheim agenten zitten behoorlijk in de knoei. Ze beginnen het vijfde seizoen Agents of SHIELD op een verlaten ruimteschip. Hoewel, verlaten… er blijken behoorlijk wat enge beesten rond te lopen!

Article continues after the ad

Kijkers haakten snel af na de eerste afleveringen Agents of SHIELD. Aanvankelijk was de verhaallijn nogal vlak, maar Coulson en zijn team raakten steeds meer op stoom. Hoe minder mensen er keken, des te hoger werd de waardering voor de serie. Interessant is dat gebeurtenissen uit de verschillende Marvel-films doorwerken in de show, zonder dat de superhelden op het scherm te zien zijn.

Bindweefsel

Toen in Captain America: The Winter Soldier bijvoorbeeld bleek dat Hydra SHIELD had geïnfiltreerd, veranderde de opzet van Agents totaal. De serie wordt daarom ook wel gezien als het weefsel dat de Marvel-films aan elkaar bindt.

De nieuwe missies van de Agents of SHIELD zijn vanaf 1 december te zien op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland wordt momenteel het eerste seizoen herhaald op SBS9. Mocht je de eerste keer afgehaakt zijn: de serie wordt beter dan je op basis van het eerste seizoen zou verwachten.