Ron Brandsteder als de Viking

In After the Mask was te zien dat presentator Rick Brandsteder deze keer een onderonsje had met niemand minder dan zijn eigen vader! Ron Brandsteder zat namelijk in het Viking-pak en moest gisteravond als tweede kandidaat The Masked Singer verlaten.

 

Article continues after the ad

Groots en krachtig

In After the Mask, te zien op Videoland, krijgen we een uniek kijkje achter de schermen en komen we meer te weten over de afgevallen kandidaat. Daarom praat zoon Rick in de tweede aflevering nog even gezellig na met zijn pa over zijn kortstondige The Masked Singer-avontuur: “Je moeder zit raar te kijken, als ze dit ziet.” “Ja, die verslikt zich in een boterkoekje”, antwoordt Rick. Hopelijk is mama Brandsteder ondertussen een beetje bekomen van de schrik! Ook kijken we achter de schermen hoe Ron leert met het nogal zware pak om te gaan en hoe hij moet bewegen op het podium. “Het is allemaal heel groots, rechtop en krachtig.” Ron, met z’n 71 jaar nog even gevat als altijd: “Alsof je over mezelf praat.”

 

Kleinkind voor Ron?

Waar het programma natuurlijk draait om strikte geheimhouding, krijgt Ron al wel vast een voorproefje van de andere kandidaten. “Dat is een leuke jongen. O, en die ook! Dit is wel een gouden team. Ik verheug me nu al op de reünie!” Hier zie je wie wij denken dat er achter de maskers schuilgaan. Al met al is Ron blij dat hij, net als zoon Rick in het eerste seizoen, mee heeft gedaan met het programma. “Ik had het niet willen missen. Ik hoop dat de geschiedenis zich herhaalt. Als ik ooit grootvader wordt, wat er waarschijnlijk niet in zit.” Rick neemt nog maar even een slok: “Ik denk dat ik er een filmpje in ga gooien!”

 

Volgende week zullen de laatste vijf pakken worden onthuld. Waaronder het Elfje, waarvan wij al denken te weten wie het is!

Je ziet The Masked Singer elke vrijdag op RTL4, vanaf 20:00 uur. Dit zijn de beste (en slechtste) optredens van de eerste twee seizoenen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.