Zonder Eva is er geen Jinek. En dus is er niet alleen een vervanger voor de presentatrice nodig tijdens haar zwangerschapsverlof, maar ook voor haar talkshow. Zowel de naam van Eva’s substitute als de titel van de vervangende show heeft KRO-NCRV nu bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Laat op Eén

Nadia Moussaid is in augustus met het programma Laat op Eén te zien op NPO 1, meldt omroep. De 34-jarige Moussaid werkte voor Nieuws & Co (NPO Radio 1) en is ook een van de presentatoren van Brandpunt+. Afgelopen donderdag werd bekend dat dat actualiteitenprogramma vanwege bezuinigingen bij de publieke omroep ophoudt te bestaan. 

‘Scherp journalistiek oog’

Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV: "Een talentvolle presentator met een scherp journalistiek oog. Ze heeft in het verleden laten zien dat ze de kijker op eigen wijze kan meenemen in de gesprekken aan tafel". Laat op Eén wordt van maandag 6 tot en met vrijdag 31 augustus op doordeweekse avonden om 23.00 uur uitgezonden op NPO 1.

Awkward…

In maart maakte Eva op Instagram bekend dat zij haar eerste kindje verwacht. Een dag later schoof ze bij De Wereld Draait Door, waarin een té ongemakkelijk gesprek plaatsvond tussen haar en presentator Matthijs van Nieuwkerk, die zich totaal geen houding wist te geven toen hij Eva feliciteerde met haar zwangerschap. Leuk (en awkward) genoeg om even terug te kijken: