Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes zette afgelopen woensdagavond een verdrietig bericht op Insta. Ze voelde zich diep gekwetst door de nieuwe Hazes-docu Kleine Jongen van AVROTROS, waarin zeer persoonlijke beelden zaten die Roxeanne van haar vader maakte. Hier gaf ze géén toestemming voor. Mocht ze een rechtszaak aanspannen, kan ze een 'flink bedrag' aan schadevergoeding ontvangen.

Article continues after the ad

Dat stelt advocaat Peter Plasman in een reactie aan Shownieuws. "Je mag niet zomaar zonder toestemming privébeelden gebruiken", aldus Peter, overigens niet de advocaat van Roxeanne. Voor zover bekend spant ze vooralsnog helemaal geen rechtszaak aan. Zij (en ook haar verloofde Erik Zwennes) opende de aanval op omroep AVROTROS, die even later alsnog met een reactie kwam.


'Inbreuk op haar recht'

"Dat is recht van degene die de beelden gemaakt heeft, de mensen die te zien zijn, zijn rechthebbenden", vervolgt hij zijn uitleg. "Dat is inbreuk op haar recht, er van uitgaande dat zij dat recht heeft en er niet allerlei toestemmingen zijn gegeven."

'Aardig bedrag'

Wat als Roxeanne via een rechtszaak probeert haar gelijk te halen? "Dan kan ze een schadevergoeding vragen en een vergoeding voor het gebruik van de beelden. Dat zou best een aardig bedrag kunnen zijn." We verwachten overigens geen verdere reactie van 'Rox'; ze liet in haar oorspronkelijke reactie weten dat ze hier nu en ook later niet meer op terug wil komen.


De documentaireserie Kleine jongen: het echte leven van André Hazes is wekelijks op woensdag om 20:25 uur te zien op NPO3.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.