Corrie van Gorp

De legendarische Rotterdamse actrice, zangeres, danser en comédienne Corrie van Gorp is niet meer. Ze is afgelopen zondag op 78-jarige leeftijd in haar slaap overleden. Dat maakte haar familie gisteren bekend.

Article continues after the ad

Corrie brak in de jaren 70' door nadat ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. Ook pakte ze de hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen. 

Met André van Duin

In 1974 schitterde Corrie voor het eerst in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten groeide ze uit tot het bekend gezicht van dit populaire en legendarische revuegezelschap. Dat niet alleen: de samenwerking met André ging veel verder. Ze speelden in de jaren die volgden samen in televisie- en theatershows én staan natuurlijk bekend om hun typetjes meneer en mevrouw De Bok.


Zangeres

Corrie was ook een verdienstelijk zangeres met een aantal hits, waaronder 'Me Soezafoon', 'Zo slank zijn als je dochter', 'Alie van de wegenwacht' en 'Ik ben tamboer'. Haar laatste optredens dateren van 2009. Later trok ze zich enigszins terug uit het openbare showbizzleven.