Er is een televisieserie in de maak gebaseerd op de actiekomedie The Nice Guys. Maar deze serie komt met een twist… of twee.

Article continues after the ad

Tegenpolen

Bij televisiezender FOX zitten ze niet stil. Schreven we gisteren al dat ze een serie produceren gebaseerd op de Underworld-reeks, nu hebben ze alweer hun oog laten vallen op een andere bioscoopfilm. Deze keer gaat het om The Nice Guys, de buddy-komedie die vorig jaar in de bios verscheen. Hierin spelen Russell Crowe en Ryan Gosling twee onbehouwen speurneuzen die de verdachte dood van een pornoster onderzoeken. Er is echter één groot verschil: in de serie zullen twee vrouwelijke tegenpolen samen de misdaad bestrijden!

Zwarte komedie

Maar daar blijft het niet bij: waar de bioscoopfilm zich afspeelde in de jaren 70, zal de televisieserie plaatsvinden in het heden. Je kunt je afvragen waarom je dan überhaupt een serie wil baseren op de film. Een mogelijke verklaring is dat The Nice Guys-producent Joel Silver ook een succes wist te maken van de tv-serie Lethal Weapon. De serie zal worden geschreven door Michael Diliberti. Hij tekende eerder voor de zwarte komedie 30 Minutes or Less.