Eén van de meest succesvolle Franse filmreeksen krijgt een vijfde deel: Taxi. Dat heeft producent EuropaCorp volgens de site Deadline maandag bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Luc Besson

Het eerste deel uit 1998, dat toentertijd voor 8 miljoen euro werd gemaakt, was een groot succes in binnen- en buitenland. De film uit de koker van de Franse regisseur en producent Luc Besson ging over een pizzakoerier die als hij wordt opgepakt voor te hard rijden de keuze krijgt. Of hij verdwijnt de cel in, of hij helpt een stuntelende detective een stel Duitse bankrovers op te sporen.

De hoofdrollen werden gespeeld door Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en latere Oscarwinnares Marion Cotillard. De critici waren niet te spreken over de drie sequels die volgden, maar zeker in Frankrijk bleef het publiek massaal toestromen. In het derde deel speelde Sylvester Stallone een bijrol. Het vierde deel kwam negen jaar geleden uit. 

Remakes

Ook volgden er een Amerikaanse remake, met Queen Latifah, Jimmy Fallon en Gisele Bündchen in de hoofdrollen, en gelijknamige televisieserie. 

Taxi 5

Volgens Franse media keren Naceri en Cotillard in het vijfde deel niet terug. Het is nog niet duidelijk wat het verhaal van Taxi 5 wordt. Wel is bekend dat de actiefilm Taxi 5 op 31 januari 2018 in première gaat.