We moeten een jaartje langer wachten op Fast & Furious 9. De scheurbakken-franchise is voorlopig even geparkeerd tot April 2020.

Article continues after the ad

#Drama

Het knelpunt is in dit geval een Furious-spin-off waar alpha-mannetjes Jason Statham en Dwayne ‘The Rock’ Johnson hun rustieke kop aan gaan verlenen. Dit idee heeft nogal wat wrokgevoelens doen opborrelen bij de rest van de snelheidsduivels. Eerder dit jaar kregen The Rock en Vin Diesel het bijvoorbeeld al met elkaar aan de stok, omdat laatstgenoemde tijdens de opnames van The Fate of the Furious de spin-off probeerde te dwarsbomen.

#Somuchdrama

Vorige maand mengde Tyrese Gibson zich ook in de discussie, toen de acteur een vernietigende reactie achterliet op de bovenstaande Instagram-post van The Rock. “Ik wil dat je de Hobbs-film gaat maken, maar niet nu. De releasedatum van #Fast9 staat vast. We kunnen onze fans niet teleurstellen”, aldus Gibson. Oei, tijd om de ANWB te bellen?

Jazeker! Inmiddels heeft Gibson een nieuwe post geplaatst op Instagram. "Gefeliciteerd @TheRock, je hebt de Furious-franchise weer om jezelf laten draaien. #FastFamily toch? Nah, het is #TeamDwayne", aldus de acteur. The Furious Fittie is on, zo lijkt.

99 problems, but money ain’t one

Dit betekent overigens niet dat de benzine op is! Hoewel Universal geen officiële reden heeft gegeven voor de break, gaan we er voor de vorm vanuit dat het niet te maken heeft met een tegenvallende winst. De laatste film, The Fate of The Furious, bracht dit jaar nog meer dan één miljard dollar in het laatje.