De Australische acteur Guy Pearce maakt na de geboorte van zijn zoon Monte kennis met een oer-Hollandse traditie: beschuit met muisjes. Op Twitter plaatste de kersverse vader dinsdag een foto van een pak met blauwe muisjes.

Article continues after the ad

Zijn vriendin Carice van Houten beviel vorige week van hun zoontje Monte. Nu staat hun leven in het teken van kraamvisite. ''Je weet zeker dat je een Nederlandse baby hebt als je dit de hele dag eet'', twittert de Australiër.

"Schattig excuus"

Carice kent Guy van de set van Brimstone, de nieuwe film van Martin Koolhoven. De westernthriller ging afgelopen weekend in première tijdens het filmfestival van Venetië, zonder de hoofdrolspelers Van Houten en Pearce. ''Carice en ik vinden het erg jammer dat we de première moeten missen. We hebben echter een schattig excuus", schreef de vader op Twitter.

Shadowbaby?

In maart maakte het koppel bekend dat ze hun eerste kindje verwachtten. Carice maakte op Twitter een grap over een 'shadowbaby', het schepsel waaraan haar Game of Thrones-personage Melisandre het leven schonk."Ok. Ik ben klaar voor jullie grappen over een shadowbaby", twitterde Carice nadat het nieuws over haar zwangerschap de wereld over ging.

Van gedachten veranderd

"Er gaat niets boven het vooruitzicht van een shadowbaby om van gedachten te veranderen over het vaderschap", twitterde Guy vervolgens. De 48-jarige acteur zei jaren geleden in een interview dat kinderen wat hem betreft niet nodig waren.