Het is een wild filmjaar voor de Academy Awards waarin flink aan de formule wordt gesleuteld om de dalende kijkcijfers omhoog te krijgen. Zo heeft de organisatie van de prestigieuze filmprijs bekendgemaakt dat er 4 Oscars niet op tv uitgereikt zullen worden! Dit om de extreem lange duur van de show wat in te korten.

Article continues after the ad

In totaal worden 24 Oscars in de nacht van zondag op maandag 25 februari uitgereikt. 4 ervan gaan televisiekijkers alleen niet zien want die worden uitgereikt tijdens de reclameblokken! Respectvol…

De Oscars voor cinematografie, filmmontage, live-action korte film en make-up en haarstyling hebben de pech om tussen de wasmiddelcommercials uitgedeeld te worden. Dat maakte de organisatie van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences maandag bekend. Er is wel ruimte voor dankwoorden van de winnaars, maar die worden later in de uitzending opgenomen.

Alles voor de kijkcijfers

Wie écht niet zonder de 4 Oscars kan kijken, moet zijn geluk vinden op Oscar.com. Daar zendt de Academy Awards de hele show zonder reclameblokken uit. In Amerika wordt de liveshow op ABC uitgezonden en die zijn druk in de weer om de hele ceremonie binnen 3 uur te proppen. In Nederland zendt Net5 de liveshow ’s nachts uit.

De Oscaruitreiking staat erom bekend extreem lang te duren, mede door de vele speeches die de winnaars geven. Dit jaar belooft sowieso een bizarre show te worden, want er is geen host die de presentatie aan elkaar praat. Kevin Hart was gevraagd maar die raakte in opspraak door oude homofobe tweets en grappen.