Ernst Daniël Smid, Rob de Nijs en Jeroen van der Boom

Vanmiddag was er op SBS6 het programma De Muziek Gaat Door te zien, een eenmalige live-uitzending die stilstond parkinson en wat voor invloed deze ziekte kan hebben op een leven. Het programma werd gepresenteerd door Jeroen van der Boom. Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid, die beiden lijden aan de ziekte, waren te gast om erover te vertellen. Eerder zorgde dit duo al voor tranen bij de kijkers van Humberto toen ze over de vreselijke ziekte vertelden.

Gedeelde ellende

Parkinson is op dit moment de snelst groeiende hersenziekte van ter wereld. Veel mensen weten dat je ervan gaat trillen, maar wat houdt de ziekte verder eigenlijk in? In een mooi gesprek met Jeroen van der Boom vertellen Ernst en Rob er meer over, waarbij ze de grappen niet uit de weg gaan. "Jullie hebben wel heel veel lol met z'n tweeën, omdat je waarschijnlijk dezelfde ellende deelt", merkt Jeroen op. "Je moet er wat van maken", legt Ernst uit. "Ik ben ook wel depressief geweest. Dat getril, daar word je stapelgek van. Maar we zijn onderweg naar een oplossing, daar ben ik heilig van overtuigd. Tussen nu en tien jaar is er een oplossing."

Muziek helpt

In de uitzending was er ook veel ruimte voor muziek. Muziek kan namelijk een positieve invloed hebben op mensen met parkinson en dus een belangrijke stimulans zijn. Verschillende artiesten brachten een ode aan Ernst en Rob en ook Ernst zelf kon het niet weerstaan om nog even een nummer mee te zingen. Al met al was het een mooie, emotionele uitzending, die hopelijk voor veel extra donateurs gaat zorgen. 

Article continues after the ad

 

Je kunt De Muziek Gaat Door terugzien op KIJK.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.