Dimension Films
Dimension Films

Do you like scary movies? Scream 5 wordt nu ineens wel héél concreet! Paramount heeft de releasedatum van de vijfde film in de horrorreeks bekendgemaakt.

Scream betekende in 1996 een heropleving van het slasher-genre. Een gemaskerde killer molde de vrienden van Sidney Prescott één voor één, en in de sequels zat er altijd weer een verrassend gezicht onder het enge spookmasker.

Na Scream 4 overleed regisseur Wes Craven, waardoor de reeks een tijd lang op apegapen lag. Nu blijkt het vijfde deel al een tijdje in ontwikkeling. Het wordt geen reboot of iets dergelijks, maar gewoon een ouderwetse sequel, en hij verschijnt… begin 2022!

Article continues after the ad

Scream 5 met of zonder Neve?

Of Sidney Prescott (Neve Campbell) terugkeert in de reeks is nog niet helemaal duidelijk. Aanvankelijk wilde ze alleen nog samenwerken met regisseur Wes Craven, maar langzamerhand begon ze toch een beetje op te warmen. De makers van Scream 5 hebben al wél bevestigd dat Courteney Cox (Gale Weathers), David Arquette (Dewey), Melissa Barrera en Jenny Ortega meespelen.

Daarnaast lijkt Selena Gomez ook toe te treden tot het Scream-universum, en wakkert het Twitter-account van de film de geruchten aan dat Campbell alsnog zal happen.

Scream 5 zou eigenlijk in oktober of november beginnen met filmen, en men verwachtte dan ook dat de film in 2021 zou verschijnen. De vertraging kan door het coronavirus komen, maar het zou ook kunnen dat er gewacht wordt op Neve Campbell…

Het kan toch bijna niet anders of Sidney Prescott is van de partij?