Regisseur Ron Howard gaat een documentaire maken over het leven van de Italiaanse operazanger Luciano Pavarotti. Dat maakte Imagine Entertainment bekend.


Article continues after the ad

'Geweldig talent'

Waar de documentaire precies over zal gaan is nog niet bekend. Wel zei Howard het volgende over de operazanger: “Pavarotti’s leven zat vol dramatische pieken en dalen. Hij had grote artistieke ambitie en een geweldig talent. Ik ben geïntrigeerd door de manier waarop zijn muziek, zijn band met het publiek maar ook zijn status als mensenvriend gedreven werd door zijn emotionele passie.”  

Succes

Pavarotti overleed in 2007 op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De tenor was een van de meest bekende moderne operazangers ooit, verkocht 100 miljoen platen en was de eerste artiest die met klassieke operamuziek in de hitlijsten kwam. Pavarotti is maar liefst tien keer genomineerd geweest voor een Emmy. Hij won er twee. Ook wordt zijn muziek nog steeds gebruikt in series en films. Vooral het nummer Nessun Dorma komt vaak voorbij. 

Ron Howard

Ron Howard is vooral bekend van films als A Beautiful Mind met Russel Crowe en Apollo 13 met Tom Hanks. Voor die eerste film won hij maar liefst twee Oscars. Howard maakte vorig jaar al een documentaire over The Beatles genaamd Eight Days a Week - The Touring Years. Hij is tevens de vader van Jurassic World-actrice Bryce Dallas-Howard.

Het is nog niet bekend wanneer Howards Pavarotti-docu uitkomt.