Shannen Doherty in BH90210

Beverly Hills 90210- en Charmed-ster Shannen Doherty is opnieuw ernstig ziek. In de ochtendshow Good Morning America maakte de actrice bekend dat ze wederom borstkanker heeft, en dat deze is uitgezaaid.

Doherty kreeg het nieuws zelf ongeveer een jaar geleden, vlak na het overlijden van haar oud-collega Luke Perry. ‘Het was heel vreemd dat ik deze diagnose kreeg en dat een ogenschijnlijk gezond iemand ineens eerder overleed. Het was een harde klap en ik wilde door blijven werken om hem een laatste eer te bewijzen.’ Deze ode bestond uit een speciale Riverdale-aflevering rondom Perry, waar Doherty een belangrijke rol in speelde.

Daarnaast speelde Doherty een grote rol in de reboot van Beverly Hills 90210; BH90210. Hoewel deze pseudo-realityshow een interessant uitgangspunt had (hoe gaat het nu met de sterren uit de immens populaire tienerserie?), werd het geen groot succes. BH90210 is in principe stopgezet, maar er is nog een kleine kans dat het concept ergens anders onderdak vindt.

Article continues after the ad

Shannen Doherty werkte aan deze projecten terwijl ze al onder behandeling stond: de actrice wilde het afgelopen jaar zoveel mogelijk werken. ‘Als bekend werd dat ik al een tijd ziek was konden mensen zien dat ik ondanks mijn ziekte gewoon door wilde leven. Het leven houdt niet ineens op als je een gevaarlijke ziekte krijgt.’

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ShannenDoherty (@theshando) op

Shannen Doherty

Doherty had het nieuws nog liever niet gedeeld, maar zag zich gedwongen om open kaart te spelen in Good Morning America. Momenteel is de actrice in een rechtszaak verwikkeld met haar ziektekostenverzekeraar (over de kosten van haar behandeling). Deze week worden belangrijke documenten uit deze zaak openbaar, waardoor de ziekte van Doherty ineens openbaar zou worden. ‘Ik vertel het liever zelf.’

De actrice streed tussen 2015 en 2017 al eerder tegen de ziekte. Eén van haar borsten werd afgezet, en na verschillende behandelingen was de ziekte in remissie, om in 2019 helaas terug te keren.