The Walking Dead, World War Z, 28 Days Later… Het zijn spannende verhalen maar ze schetsen een nogal eenzijdig beeld van zombies. Het (on)leven van een zombie is eigenlijk best prettig!

Okee, je bent gebeten door een zombie, of op een andere manier besmet geraakt met een bizar virus. Binnenkort blaas je je laatste adem uit en verander je in een lopend monster; we begrijpen dat je er een beetje de pee in hebt… Misschien heb je nog niet stilgestaan bij de mogelijkheden die het zombieleven je biedt!

Laten we ons richten op het positieve!

Article continues after the ad

Je kunt alles doen wat je wilt!

Hoewel een zombie nog rondloopt, is hij/zij technisch gezien overleden. Tragisch, maar dat betekent ook dat je wettelijk gezien dood bent. Parkeerboetes, snelheidsovertredingen, zwartrijden in het openbaar vervoer: niemand die je nog iets maakt! Aangezien je niet meer leeft ben je ook niet aansprakelijk voor je daden.

 

Tegelijkertijd heb je als levend lijk ook weinig rechten… Aangezien je al dood bent, is het niet strafbaar om je te vermoorden. In Nederland is het verminken of beschadigen van een lijk niet strafbaar volgens de wet, net zomin als seks hebben met een lichaam(!). Dus, als je als zombie iemand zo gek kan krijgen; go for it!

Geen gezeur

Word je ook een beetje moe van straatverkopers die je een nieuw energiecontract proberen aan te smeren? Onderzoek wijst uit dat dit soort figuren bijna nooit zombies aanspreken op straat. Zombies hebben geen nieuw energiecontract nodig, en daarnaast best moeilijk aanspreekbaar.

 

 

Je maakt veel vrienden

De eerste indruk die je op mensen maakt is waarschijnlijk niet erg goed; je legendarische mondgeur, lappen vel die van je rug hangen en de plukken haar die je stelselmatig verliest zijn voor veel mensen een beetje een afknapper.

Zodra de mensen je echter wat beter leren kennen, na een hapje eten bijvoorbeeld, raken ze al snel betoverd door je innemende persoonlijkheid en tafelmanieren. Al snel heb je een hele club vrienden om je heen verzameld die precies op jou lijken!

 

Je hebt ineens heel veel vrije tijd

Drukke baan, leuk gezin, maar heb je het gevoel dat je zelf een beetje tekort komt? Als zombie hoef je niet te werken, heb je weinig sociale verplichtingen en eigenlijk alle tijd van de wereld! Je hebt een treincoupé al snel voor jezelf; niemand komt naast je zitten in de Python, en waarschijnlijk kun je bij de meeste rijen in één keer doorlopen. Je bent geen zombie, je bent een VIP!

 

 

Een beetje vervelend is dat je in eerste instantie vooral in je eentje bent, maar als je daar zin in hebt kun je al snel wat zombievrienden maken voor groepsuitjes.

Er is best veel werk voor zombies

The Walking Dead loopt voorlopig nog, hoewel de kijkcijfers dalen, dus je kunt altijd aan de slag op de set van die serie. Als ze klagen over je agressie of lichaamsgeur, wijs ze er dan op dat make-up en special effects veel geld kosten dus dat ze niet zo moeten klagen.

 

Met je enorme eetlust en sterke maag kun je aan het werk als voedseltester (het bestaan van die walgelijke ‘pizzaburgers’ wijst erop dat de voedselindustrie al veel langer gebruikmaakt van zombies). Tot slot kun je een levende ‘crash test dummy’ worden en je laten verbrijzelen in autowrakken. Geen centje pijn, want je bent toch een zombie, en voor de auto-industrie is de informatie erg belangrijk!

Leef zonder angst!

Bijna elke stad heeft wel een paar enge steegjes waar je ’s avonds liever niet doorheen loopt. Als zombie heb je daar totaal geen last van: iedereen moet juist bang zijn voor jóu! Je voelt geen pijn, je wordt nooit moe en als je iemand bijt worden jullie beste vrienden.

 

In het ergste geval maakt iemand je écht dood, maar so what: dan ben je geen zombie meer! Jongens, zombie zijn is een win-win-win-situatie!

Bespaar!

Zombies besteden maar weinig geld aan voedsel, huisvesting, water, warmte, elektra, de dokter, kleding, enzovoorts. Omdat ze ook geen rekening houden met de normen van de maatschappij, douchen ze nooit, poetsen ze nooit hun tanden én hoeven ze niet te slapen!

 

Zombies geven dus heel weinig geld uit, en besparen makkelijk negen uur per dag! Ze worden nooit ziek, betalen geen belasting en hoeven nergens een mening over te hebben. Als je gewoon door blijft werken als zombie ben je binnen de kortste keren stinkend rijk. Word een zombie: leef je beste leven!

Red de planeet

De mensheid maakt er een beetje een potje van op onze planeet. De aarde warmt op, natuurlijke hulpbronnen raken uitgeput: er is snel actie nodig. Deze actie kán betekenen dat zombies het merendeel van de mensheid verscheuren, waardoor de ecologische voetafdruk sterk vermindert. Zijn… zijn zombies de ‘good guys’?

 

Rust…

Als je een zombie bent reageren touchscreens niet meer op je vinger. Nooit meer irritatie over die ergerlijke Whatsapp-groep! Die Tikkie die je van een vriend kreeg (‘Roombotercroissant, 37 cent’) kun je ook niet betalen; jammerrrrr!

 

 

Walking Pret

Zoals je ziet hoeft het leven van een zombie helemaal niet zo vervelend te zijn als in The Walking Dead. We krijgen er bijna zin in! Heb je pech om (nog) geen zombie te zijn, dan zie je hier een paar redenen waardoor de zombie-apocalyps best leuk is als mens! Een lijstje met de 10 beste zombiefilms kun je hier checken.