Chris Hemsworth: the man, the myth, the legend. In 2011 brak de blonde Australiër door met zijn rol als Thor. Maar ook in het echte leven is hij een god. Of nou ja, in elk geval de perfecte man. Negen argumenten die dat volgens ons bewijzen.

More content below the advertising

1. Hij is een echte familieman

Om niet meteen over zijn goddelijke lijf te beginnen: Chris is een trotse familieman en vader van drie kinderen. Samen met zijn vrouw, de Spaanse actrice Elsa Pataky, zette hij dochter India Rose (5) en de tweelingjongens Tristan en Sasha (3) op de wereld. Chris spendeert zijn tijd het liefst in hun familiehuis in het Australische surfparadijs Byron Bay. In interviews kan hij niet ophouden met zwijmelen over zijn gezin. 

2. Hij heeft het lijf van een god

Oké, dan nu wél over dat lichaam! Ook in Thor: Ragnarok is de keiharde sixpack van Chris weer volop aanwezig. En die screen time verdienen zijn abs ook. Want de uren die de acteur wekelijks in de gym doorbrengt met zijn personal trainer, voormalig Navy SEAL en stuntman Duffy Gaver, zijn niet op de vingers van één hand te tellen. 

3. Hij heeft gevoel voor humor

Thor: Ragnarok bevestigde wat we eigenlijk al wisten: Chris Hemsworth is een comedyster. Thor is niet echt een vrolijk type, maar gespeeld door Hemsworth wordt het een jonge god met een onberispelijke timing en een flink gevoel voor humor. In Ghostbusters (2016) leek hij de wildcard, maar hij deed niet onder voor comedygrootheden als Melissa McCarthy en Kristen Wiig. Als receptionist Kevin ging hij ervandoor met een aantal van de beste lachmomenten uit de film.

4. Hij zet zijn vrouw op een voetstuk

In een interview met GQ Australia zei Chris eind vorig jaar dat zijn huwelijk te lijden had onder zijn succesvolle filmcarrière, maar dat die drukte ook zo zijn voordelen heeft. Chris en zijn vrouw werden verliefd, kregen kinderen, zagen elkaar een paar jaar lang niet echt door zijn drukke schema, wat ze de kans gaf daarna opnieuw verliefd te worden. „Wat onze carrières betreft, heeft Elsa duidelijk meer opgegeven dan ik”, zegt de 34-jarige acteur. Als we de Instagramberichten van Pataky mogen geloven, zit het met dat huwelijk inmiddels wel (weer) goed. En ook Chris spreekt altijd erg lovend over zijn vrouw.

5. Hij is goed met gereedschap

In Thor: The Dark World zien we hoe Thor zijn hamer Mjolnir op delicate wijze aan de kapstok van Jane Foster (Natalie Portman) hangt. Thors liefde voor zijn gereedschap is terug te zien in de kleinste details, maar de manier waarop hij de hamer rondzwaait in actiescènes laat ons ook niet koud. In The Huntsman: Winter’s War blijkt hij daarnaast prima overweg te kunnen met een bijl. 

6. Hij rockt elk kapsel als een pro

Er zijn mensen die alle mannenknotjes het liefst ritueel verbranden, maar wij waren dol op de man bun van Chris. Helaas heeft Thor zijn lange manen ingeruild voor kort kittig, wat hem ook niet onverdienstelijk staat. Dit kapsel rockt hij ook in 12 Strong, inclusief driedagenbaardje. Dat hij daardoor wel erg veel lijkt op broer Liam, maakt het op een vreemde manier nog sexyer. 

7. Hij is sportief

Chris is een atleet in hart en nieren. Geef hem een fiets en hij doet niet onder voor Tom Dumoulin. Zet hem op een surfboard en hij wint waarschijnlijk de Olympische Spelen van 2020. Die sportiviteit zie je ook terug bij zijn gezin. Paardrijden, skiën of gewoon losgaan in de speeltuin: de Hemsworths draaien er hun hand niet voor om. 

8. Hij is een held

Chris spéélt niet alleen helden, hij gedraagt zich in het echte leven ook als een held. Zo doneert hij geld aan diverse goede doelen en is hij ambassadeur van onder andere de Australian Childhood Foundation, die zich inzet voor misbruikte kinderen

9. Hij kan écht acteren

All that en de man kan nog acteren ook. Het beste en meest recente bewijs hiervan is 12 Strong, waarin Chris de rol van kapitein Mitch Nelson vertolkt. De film speelt zich af in de onzekere dagen na 9/11, waarin een Special Forces-team onder leiding van een kersverse kapitein naar Afghanistan moet voor een extreem gevaarlijke missie.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.