The Big Lebowski, Titanic, Pulp Fiction

1. Pulp Fiction

Quentin Tarantino mag dan wel een reboot willen maken van zijn eerste film Reservoir Dogs, maar van Pulp Fiction hoeven wij écht geen nieuwe versie te zien! De film is perfect zoals-ie is, met een enorm goeie cast en heerlijke soundtrack. Zeg eerlijk: wie zou dat iconische dansje beter kunnen doen dan John Travolta en Uma Thurman? En zou iemand anders deze monoloog kunnen uitspreken dan Samuel L. Jackson? Nee, dachten wij ook niet.

 

2. Titanic

Oké, de énige reden waarom er een reboot van Titanic zou mogen komen is misschien zodat het einde veranderd kan worden. Want Jack paste dus echt wel op die deur bij Rose. En dan zou de film een heerlijk happily ever after-einde kunnen hebben. En oké, misschien had ‘ie dan ook wel een uurtje minder lang kunnen duren. Maar behalve dat hoeven we van deze film toch ook echt geen nieuwe versie te zien. Wij kunnen ons ook niet voorstellen dat andere acteurs Jack en Rose beter kunnen spelen dan Leo en Kate.

Article continues after the ad

 

3. Forrest Gump

Niet voor niks won deze klassieker uit 1994 maar liefst zes Oscars! Tom Hanks speelt Forrest fantastisch, het verhaal heeft precies de juiste verhouding tussen ontroerend en grappig en, ook niet onbelangrijk: de film blijft heel dicht bij het boek waarop ‘ie geïnspireerd is. Forrest Gump is een pareltje en er is geen enkele reden om hier een nieuwe versie van te maken. Alleen die openingsscène al...

 

4. Goodfellas

Martin Scorsese. Robert De Niro. Joe Pesci. Ray Liotta. Hebben we meer redenen nodig waarom Goodfellas, misschien wel de beste maffiafilm ooit gemaakt, absoluut geen reboot nodig heeft? Als je ‘m nog niet gezien hebt: ga ‘m kijken en je snapt direct wat we bedoelen. Als je ‘m wel gezien hebt, zul je het met ons eens zijn. Van Goodfellas blijf je gewoon af.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Back to the Future

Huh? Een reboot van Back to the Future met Tom Holland en Robert Downey Jr.? De onderstaande deep fake-trailer laat zien dat dat best leuk zou kunnen zijn, maar toch zien wij ook deze klassieker liever niet aangetast. Wie is er niet opgegroeid met Marty McFly en de excentrieke Doc? Wij kunnen in elk geval niet één reden bedenken om de favoriete jeugdfilm van velen opnieuw te maken. En regisseur Robert Zemeckis is het met ons eens.

 

6. The Matrix

Aangezien nummertje vier (mét de originele cast!) er bijna aankomt lijkt het ons sowieso onnodig om deze filmreeks opnieuw te maken, maar daarnaast is The Matrix ook gewoon nog steeds één van de beste sci-fi-films die ooit gemaakt is. Bijna elke science fiction-film daarna werd vergeleken met The Matrix. Dat komt trouwens ook door de tijd waarin de originele film uitkwam (1999), toen we met z’n allen nog niet wisten wat de moderne technologie ons allemaal zou brengen. Nog een reden om het lekker bij het origineel te houden.

 

7. Clueless

Een reboot van deze heerlijke high school-klassieker? As if! Een betere tijdmachine naar de jaren ’90 is er bijna niet! En in de huidige tijd met smartphones en social media zou deze film dus écht niet werken. Voordeel is wel dat Paul Rudd gewoon opnieuw gecast zou kunnen worden, want die man lijkt gewoon niet ouder te worden.

 

8. The Shawshank Redemption

Niet voor niets staat dit meesterwerkje op nummer 1 van de 250 beste films op IMDb. Het verhaal, het acteerwerk, maar vooral ook de prachtige stem van Morgan Freeman als voice-over… The Shawshank Redemption is bijna perfect zoals ‘ie is en hoeft dus absoluut niet opnieuw gemaakt te worden.

 

9. The Big Lebowski

Als je The Big Lebowski hebt gezien, zul je snappen waarom ‘ie in dit rijtje staat en waarom wij echt nooit een reboot van deze cultklassieker willen zien. En eerlijk gezegd denken wij dat the dude zelf er ook helemaal niet op zit te wachten. Ruim 20 jaar nadat ‘ie uitkwam is The Big Lebowski nog steeds een hype en moet deze heerlijk rare film gewoon lekker in z’n waarde gelaten worden. But that’s just, like, our opinion, man.

 

Reboots hoeven trouwens niet per se altijd slecht nieuws te betekenen. Van deze realityseries zouden we het best leuk vinden als ze nieuw leven ingeblazen krijgen. En ook in deze nieuwe versie hebben we stiekem best zin!