Fotograaf
Estúdios Globo
Aruanas op Ziggo!

Via Ziggo Movies & Series (X)L krijg je toegang tot enorm veel goede series. Game of Thrones, The Sopranos en andere HBO-hits, bijvoorbeeld. Toch zijn er ook aardig wat internationale pareltjes te vinden zoals Aruanas, The New Nurses én Hierro!

9. Back to Corsica

Frankrijk

De jonge lesbienne Andréa woont in Parijs, maar in de zomervakanties keert ze terug naar haar geboortestreek Corsica. Met frisse tegenzin, want ze kan niet écht zichzelf zijn op het eiland. Ze ontmoet haar jeugdvrienden en -vriendinnen én een dame uit Parijs waar ze verliefd op wordt… Haar bemoeizuchtige broer gooit echter roet in het eten.

Back to Corsica mixt droge comedy met een vleugje drama, in een soort ‘pseudo-documentaire’-stijl. In Nederland was de serie te zien via Out-TV; Back to Corsica is niet zo bekend bij het grote publiek. Er wordt al gewerkt aan een tweede seizoen van de Franse comedyserie.

 

Article continues after the ad

8. Bullets

Finland

Finse agente Mari Saari (Krista Kosonen) infiltreert in de terreurcel van Madina Tabourova (Sibel Kekilli, Game of Thrones), die jonge vrouwen klaarstoomt om zelfmoordaanslagen te plegen. Hoewel Tabourova in eerste instantie Het Kwaad zelf lijkt, raakt Saari toch onder de indruk van haar levensverhaal. Er ontwikkelt zich een levensgevaarlijk kat- en muisspel tussen de twee vrouwen.

 

7. De Ridder

België

De idealistische advocate Helena de Ridder (Clara Cleymans) stopt met het verdedigen van verdachten nadat ze twijfelt over de onschuld van een cliënt, die wordt beschuldigd van pedofilie. De Ridder verhuist naar het Openbaar Ministerie en probeert boeven voortaan juist klem te zetten na intensief onderzoek.

De Ridder werd gezien als opvolger van series als Flikken en Witse en werd ook een tijdje op NPO1 uitgezonden. Daar werd De Ridder helaas niet goed bekeken. Via Ziggo krijgen de vier seizoenen van de misdaadreeks een herkansing!

 

6. The New Nurses

Denemarken

Na de Tweede Wereldoorlog was er een schreeuwend tekort aan verpleegsters in de Deense ziekenhuizen. Mensen overlijden door gebrek aan zorg en ziekenhuizen lopen totaal vast! De Deense overheid neemt drastische maatregelen en doet het ondenkbare: ze beginnen een proef waarin mannen(!) de opleiding tot ziekenverzorger kunnen volgen.

Niemand zit hier eigenlijk op te wachten: de opleiding denkt dat dat alles in de soep loopt, en de mannelijke verplegers lopen tegen enorm veel onbegrip aan. In de jaren 50 moeten mannen vooral stoer zijn, en de heren worden fel bekritiseerd omdat ze ‘vrouwenwerk’ doen.

Op dit moment staan er twee seizoen van The New Nurses (Sygeplejeskolen) op Ziggo. Er wordt gewerkt aan een derde én vierde seizoen van de Deense dramaserie.

 

5. Hide and Seek

Oekraïne

Hide and Seek speelt zich af tussen de deprimerende Oostblokflats in Oekraïne. Een vader en dochter spelen verstoppertje in hun appartement, totdat het meisje zomaar spoorloos verdwijnt. Er lijkt sprake van een heuse ontvoeringsgólf en rechercheurs Varta Naumova en Maksim Shukov gaan op zoek naar de meisjes in deze troosteloze gribusbende.

 

4. Pagan Peak

Duitsland / Oostenrijk

De makers van Pagan Peak (Der Pass) hebben goed gekeken naar de Scandinavische klassieker The Bridge. Op de grens van Duitsland en Oostenrijk wordt een lichaam gevonden en de Duitse rechercheur Ellie wordt gekoppeld aan de cynische Oostenrijker Gedeon. Het blijkt dat het slachtoffer in een symbolische pose ligt: hoe dieper het onderzoek het landelijke gebied induikt, des te meer lijkt het op een reeks heidense moordrituelen.

 

3. The Pier

Spanje

Álex Pina (La Casa de Papel, dat aan het vijfde seizoen toe is) bedacht dramaserie The Pier (El Embarcadero). Oscar (Álvaro Morte) overlijdt en zijn succesvolle weduwe Alejandra (Véronica Sanchez) blijft rouwend achter. Al snel ontdekt ze echter dat haar man er een dubbelleven op nahield: in Portugal had hij nóg een vrouw! Tot in haar ziel gekwetst gaat Alejandra undercover in Albufera om de vrouw op te zoeken.

Ziggo biedt de twee bestaande seizoenen van The Pier aan; het is onduidelijk of er nog een derde seizoen gemaakt wordt.

 

2. Aruanas

Brazilië

De natuur staat er anno 2020 niet al te best voor. Klimaatverandering zorgt voor problemen, dieren verliezen belangrijk leefgebied en het machtige Amazonewoud wordt nog steeds gekapt. Activistische vriendinnen richten een stichting op om het regenwoud te redden en proberen een groot mijnbouwbedrijf tegen te werken. De industriëlen aarzelen niet om Indianen neer te schieten en hele dorpen plat te branden, dus de Aruanas-stichting gaat een harde strijd tegemoet.

De Braziliaanse serie Aruanas gaat over mensen die het regenwoud beschermen én is grotendeels milieuvriendelijk gemaakt. Aruanas werd gesteund door Greenpeace, Amnesty International en het Wereld Natuur Fonds, om het probleem van de verdwijnende regenwouden aan te kaarten. Een deel van de opbrengst gaat naar het behoud van de Amazone, en Aruanas is zelfs klimaatneutraal opgenomen.

Het tweede seizoen van Aruanas wordt ergens in 2021 verwacht.

 

1. Hierro

Spanje

Onderzoeksrechter Candela Montes wordt overgeplaatst naar de Canarische Eilanden, wat ze ervaart als een enorme belediging. Waarom sturen ze haar naar een afgelegen uithoek waar nooit iets gebeurt? Ze vergist zich enorm, want het eilandje El Hierro wordt gedomineerd door drugshandel, onder leiding van de steenrijke zakenman Antonio Díaz. Als de aanstaande bruidegom van Díaz’ dochter wordt vermoord is híj hoofdverdachte. Montes en Díaz staan aan weerszijden van de wet, maar hebben hetzelfde doel: uitzoeken wie er écht verantwoordelijk is.

Een tweede seizoen van de spannende misdaadserie is aangekondigd, maar het is nog onbekend wanneer het verschijnt.

Internationale series op Ziggo

Al met al is het een heel behoorlijk lijstje aan internationale series! Als je geïnteresseerd bent in het neusje van de zalm op seriegebied, dan check je hier de lijst met de allerbeste series op Ziggo.