Breaking Bad heeft een mythische status bereikt als een van de beste series ooit gemaakt. Maar zijn de avonturen van Walter en Jesse wel zo perfect? Hier zijn 9 van de grootste plot holes en fouten in Breaking Bad. Fans, jullie zijn gewaarschuwd!

1. De naakte chef

Zodra Walter overtuigd is van het idee om meth te gaan brouwen, geeft hij aan dat hij de drugs niet klaar wil maken in zijn kleren. Om specifiek te zijn, zegt hij tegen Jesse dat hij niet huis kan komen ruikend naar een methlab! Nu is Walter natuurlijk eigenlijk leraar scheikunde en gaan de chemische walmen uit het klaslokaal ook gewoon in je kleren zitten… We denken daarom niet dat Skyler het verschil echt zou hebben geroken.

Breaking Bad Jesse en Walter

 

2. Beste studenten ooit

In de eerste aflevering van het eerste seizoen van Breaking Bad zien we een nog onschuldige Walter in zijn natuurlijke element: hij staat namelijk voor de klas. Toepasselijk genoeg is het de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Daarom is het ook zo gek dat hij zijn leerlingen vraagt om hun boek open te slaan op hoofdstuk 6: ionische verbindingen. Dit is namelijk complexe materie, die logischerwijs pas veel later in het jaar behandeld zou worden.

Article continues after the ad

Breaking Bad Walter White

 

3. Blauwe meth?

In Breaking Bad zien we Walter pure meth brouwen, dat heel mooi blauw van kleur is. Maar pure meth is in het echt doorzichtig en eerder gelig van kleur. Ook verklaren de ingrediënten die Walter gebruikt de blauwe kleur niet. Foutje dus!

Breaking Bad meth

 

4. Mythbusters...

We blijven nog even bij het eerste seizoen van Breaking Bad. Op een gegeven moment zien we Jesse waterstoffluoride gebruiken om een lijk op te lossen. Hij doet dat echter niet netjes in plastic bakken zoals Walter hem aanraadt, maar in zijn badkuip… Dat resulteert in een gesmolten badkuip én een gat in het plafond. De mensen van Mythbusters hebben getest of dit in het echt ook zou gebeuren. Het bleek helaas een mythe!

 

5. En methbusters

In de aflevering Cancer Man zien we onze geliefde Jesse uit zijn plaat gaan als twee Bijbelverkopende types op zijn deur aflopen… Jesse zit namelijk middenin een methtrip en ziet hen aan voor ruige Hells Angels met machetes. Meth heeft echter niet per se een hallucinerend effect, zoals LSD bijvoorbeeld. Het lijkt eerder op speed dat je zelfverzekerder en ongeremder maakt, en pijn onderdrukt.

 

6. Het onwaarschijnlijke vliegtuigongeluk

Het einde van seizoen 2 van Breaking Bad kent een plottwist van jewelste! Omdat Walter de vriendin van Jesse laat sterven, verliest haar vader zijn concentratie. En aangezien hij luchtverkeersleider is, resulteert dat in de botsing van twee vliegtuigen waarbij 167 mensen omkomen. Dit gebeurt boven Walters huis, zodat hij brokstukken van het ongeluk op zijn erf vindt, waaronder de roze teddybeer. Uiteraard is in het echt de kans dat de 2 vliegtuigen recht boven het huis van de 'dader' botsen astronomisch klein.

Breaking Bad vliegtuig

 

7. Van huisvader naar onderwereldbaas en terug

In Breaking Bad zien we hoe Walter langzaamaan verandert van een brave huisvader in een meedogenloze onderwereldbaas. Dat is juist wat de serie zo goed maakt! Pas helemaal aan het einde van de serie ontwikkelt hij echter gewetenswroeging, zodat hij besluit te stoppen met zijn imperium. Dit voelt niet alleen als een te overhaast besluit, maar is voor een inmiddels dusdanig doorgewinterde crimineel eigenlijk ook totaal onlogisch.  

Breaking Bad explosie

 

8. Compleet idiote agenten

Zelfs als de Albuquerque Police Departement bestond uit een stel kneuzen, moet Hank Schrader toch wel een complete idioot zijn geweest om Walter niet doorzien te hebben. Hij gaf bijvoorbeeld veel meer geld uit dan hij ooit zou kunnen verdienen. Ook waren er massa’s getuigen die Walters gezicht hebben gezien, waaronder Badger en Skinny Pete.

Breaking Bad Jesse Walter meth

 

9. De gezondste meth-gebruiker ooit

Je lichaam takelt enorm af door het gebruik van meth: gewichtsverlies, tanden die uit je mond vallen, en wonden en zweren op je huid. Laten we maar zeggen dat het Jesse in ieder geval niet aan te zien was…

Breaking Bad Jesse Pinkman Aaron Paul award