God had zeven dagen nodig om ons bestaan te creëren. Maar op 26 april 1980 ging 'ie zichzelf te buiten en plantte hij ene Channing Tatum op aarde. Sindsdien is het op onze luttele aardkloot nooit meer hetzelfde geweest. We horen je denken: wat een overdreven gedoe. Maar héb je wel eens goed naar die man gekeken?! Ter ere van zijn 38e verjaardag presenteren we je nu 9 feitjes over de carrière van deze halfgod. You're welcome.

Article continues after the ad

1. Channing started from the bottom

Voordat de acteur het grote geld binnenharkte, betaalde hij zijn rekeningen met baantjes als metselaar, dakwerker en winkelbediende.

2. Channing was model

Nadat de jonge Tatum naar Miami verhuisde, werd hij ontdekt als model. Dat leverde hem klusjes op voor flinke namen als Emporio Armani en Dolce & Gabbana op. De eerste keer dat je zijn koppie op een beeldscherm kon ontdekken, was in de videoclip van Ricky Martins razend populaire nummer She Bangs, waar hij zo'n 400 dollar voor ontving. Probeer 'm vooral eens te vinden in de video hieronder. Tip: hij heeft geen shirt aan (duh). 

3. Channing was stripper

In een modellencarrière zag Channing geen toekomst, dus besloot hij zijn steenharde buikspieren tentoon te stellen in stripclubs. Onder de naam Chan Crawford scheurde hij jarenlang de kleding van zijn lichaam voor flinke fooien. Voor zijn eerste solo-optreden zaten zijn zus en haar vriendinnen 'front row', wat Chan behoorlijk gênant vond.

4. Channing loves The Goonies

The Goonies is één van Channings favoriete films. Hij zou 'm zelfs woord voor woord uit z'n hoofd kennen. Om zijn imago na deze openbaring een beetje op te poetsen, wordt er ook altijd vermeld dat zijn andere grote favoriet Clint Eastwood is. Zo vertelde Channing in een interview met Vogue: "Als ik hem ooit in het echt zou ontmoeten, zou ik geen woord kunnen uitbrengen."

5. Channing geeft geen fuck om diploma’s

De acteur heeft nooit een acteeropleiding gevolgd, maar maakte tussen de opnames van Dear John tijd voor een aantal toneellessen om zijn rol naar een hoger niveau te tillen.

6. Channing is sterker dan jij

Een hoogtepuntje in zijn carrière is zijn rol als Shultz in Foxcatcher, waarmee hij dicht in de buurt kwam van een Oscar-nominatie. Channing gooide al zijn bloed, zweet en tranen in de vechtersrol. Vooral bloed, eigenlijk. Tijdens een scène moest hij met zijn hoofd tegen een spiegel rammen. Channing zou Channing niet zijn als hij daar niet voor de volle honderd procent voor zou gaan. Niet alleen de spiegel lag aan diggelen, ook in de muur erachter zat een gat. Het bloed in die scène is dan ook van Channing zelf. Wat een vakman!

7. Channing is producer

Channing en zijn (ex)vrouw hebben een productiebedrijf genaamd 33andOut Productions, waaruit pareltjes als Magic Mike en 21 Jump Street zijn voortgekomen. Channing zet al zijn geld in op 33andOut: "Ik wil eigenlijk niet meer in films spelen die ik niet zelf produceer. Ik ben niet meer geïnteresseerd in projecten waarbij ik niet aan de basis van het productieproces sta."

8. Channing zit niet stil

De acteur heeft zes werkjes op de planning staan, waaronder de hoofdrol in de Marvel-film Gambit, die in 2019 verschijnt. Daarnaast verleent-ie zijn stem aan de Lego Movie Sequel en aan America: The Motion Picture. Ook neemt hij de rol van Abraham Van Helsing op zich in de film Van Helsing en speelt-ie mee in de R-rated musical-comedy Wingmen van Joseph Gordon-Levitt.

9. Channing chant over je Tatum

Je weet dat je het gemaakt hebt als Hollywood je eert met je eigen nummer. Geloof ons: het nummertje "I Wanna Channing All Over Your Tatum" wíl je zien.