Venom Let there be carnage

Venom: Let There Be Carnage komt eraan! Voordat je naar de bioscoop snelt, zetten wij nog wat cruciale details over de film op een rijtje. Met deze negen dingen in je achterhoofd kun je straks extra genieten van Venom 2!

1. De volledige titel van Venom 2

In april 2020 werd de volledige titel van Venom 2 bekendgemaakt. Officieel heet de film Venom: Let There Be Carnage. Een hele mond vol, zodat veel mensen voor het gemak nog steeds over Venom 2 spreken.

 

2. Wie is Venom?

Als gevierd journalist Eddie Brock zijn baan verliest, geeft hij Spider-Man de schuld. Brock zint op wraak… en vormt daarmee een gewillige gastheer voor een buitenaardse symbioot, die ook nog een appeltje heeft te schillen met Spidey. Venom was voor het eerst te zien in de Marvel-strips in 1988. Hij begon als echte schurk, maar groeide steeds meer uit tot antiheld.  

Article continues after the ad

 

3. Een schurkenfilm van Sony

Venom: Let There Be Carnage wordt gemaakt door Sony Pictures. Anders dan de Spider-Man-films met Tom Holland is Venom geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe. Datzelfde geldt voor andere Sony-films zoals Spider-Man: Into the Spider-Verse bijvoorbeeld. Met de Venom-films probeert Sony een eigen universum op te starten. Een soort gedeeld schurkenuniversum, waar straks ook Morbius (met Jared Leto) onderdeel van wordt.

Lees ook over de bijzondere relatie tussen Venom en het MCU!

 

4. Waar gaat Venom: Let There Be Carnage over?

In de eerste film zagen we hoe lastig Eddie Brock (Tom Hardy) het vindt om te accepteren dat hij een aliensymbioot is geworden, nadat Venom zijn intrede in zijn lijf doet. In opvolger Let There Be Carnage zien we hoe de twee nader tot elkaar groeien… alhoewel dat nog wel met flinke horten en stoten gaat.

Daarnaast moet Venom het opnemen tegen een nieuwe schurk: Cletus Kasady, oftewel: Carnage, gespeeld door Woody Harrelson. In Let There Be Carnage zien we hoe deze moordlustige maniak uit de gevangenis ontsnapt. Venom moet proberen hem weer achter slot en grendel te krijgen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Carnage krijgt ook nog eens hulp van zijn al even gevaarlijke liefje: Shriek.

Bonusfeitje: Carnage was al even te zien tijdens de aftiteling van de eerste Venom, vooruitlopend op dit vervolg.

 

5. De twee trailers voor de film

Benieuwd hoe Venom: Let There Be Carnage er precies uitziet? We hebben hieronder de twee trailers voor de film voor je.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

6. De cast van Venom: Let There Be Carnage

Het zal niemand verbazen dat Tom Hardy terugkeert als Eddie Brock, alias Venom. Ook tegenspeelster Michelle Williams is te zien in deze tweede film. Zij speelt de rol van Anne Weying, de voormalige verloofde van Brock. Voor de rol van Carnage werd niemand minder dan Woody Harrelson gestrikt. Zijn gevaarlijke geliefde Shriek wordt gespeeld door Naomie Harris. 

Dan nog even een blik achter de camera: Andy Serkis regisseert de film. Hij neemt daarmee de regisseursstoel over van Ruben Fleischer, die het origineel uit 2018 maakte.

 

7. Wat is de releasedatum van Venom 2?

Venom 2 stond oorspronkelijk gepland voor een release in het najaar van 2020, maar door de coronapandemie werd de datum verschillende keren uitgesteld. De nieuwe datum was eerst 15 september… daarna op 1 oktober… toen op 21 januari 2022… waarna er uiteindelijk toch duidelijkheid kwam: Venom: Let There Be Carnage draait vanaf morgen (21 oktober) in de Nederlandse bioscopen!

 

8. De eerste reacties op de film

In Amerika is Venom: Let There Be Carnage al een poosje te zien. En ook in Nederland hebben de eerste mensen de film al mogen checken. Opvallend: de meeste mensen die over de film tweeten, hebben het over een héle toffe post-credits-scène, die om flink wat coördinatie tussen Sony en Marvel vroeg… Even blijven zitten na afloop van de film dus!

 

9. De toekomst van Venom

Ga je Venom: Let There Be Carnage kijken? Dan kan je ook alvast uitkijken naar Venom 3! Aangezien de eerste film het enorm goed deed financieel werd kort na de release bekend dat Tom Hardy had bijgetekend voor minstens twee vervolgen op de kaskraker. Het moet dus wel heel raar lopen als deze Marvel-antiheld niet terugkeert voor een derde ronde.

Benieuwd geworden naar Venom: Let There Be Carnage? Kaartjes voor de film winnen, doe je hier!

 

Venom: Let There Be Carnage draait vanaf morgen (21 oktober) in de bioscoop. Ga je liever een andere film kijken? Dit zijn alle aankomende releases op de bioscoopagenda.