Ruben Nicolai in Lego Masters van RTL 4

Nederland is momenteel in de ban van LEGO Masters. In deze razend populaire spelshow maken de kandidaten iedere week de meest bijzondere bouwwerken van het Deense speelgoed. Dat dit nog maar het topje van de ijsberg is, bewijzen deze waanzinnige LEGO-creaties!

9. Game of Thrones

Voor de liefhebbers van Harry Potter zijn er meer dan genoeg LEGO-sets te koop. Dat geldt echter niet voor fans van Game of Thrones. Zweinstein leent zich nu eenmaal beter voor een speelset dan de luxebordelen van King's Landing. Jonas Kramm besloot daarom maar zijn eigen creaties te bouwen gebaseerd op de hitserie van HBO. Daarbij liet hij zich vooral inspireren door de iconische intro van Game of Thrones!
 


8. Papieren-vliegtuigjesvouwer

Van LEGO kun je alles maken, zo belooft het Deense speelgoed keer op keer. En dat dit geen loze woorden zijn, bewijst Arthur Sacek. Deze meesterbouwer maakte iets dat tot voor kort nog niet eens bestond: een machine die papieren vliegtuigjes vouwt én lanceert. Yep, geen leraar zal je de klas uitsturen als je dit apparaat meeneemt om de les te verzieken.
 


7. Reuzenrad

Een gezellig uitje naar de kermis zit er komende zomer ook al niet in. Maar met LEGO kun je gelukkig toch nog een beetje het kermisgevoel in huis halen. Om dit imposante reuzenrad te bouwen, heb je alleen wel een duizelingwekkende 40.000 steentjes nodig. Geen wonder dat dit monnikenwerk Tomáš Kašpařík een eervolle vermelding opleverde in het Guinness Book of Records!
 

Article continues after the ad


6. Rubiks Kubus Robot

Een Rubiks kubus oplossen is al ingewikkeld genoeg. Laat staan een robot bouwen die een Rubik’s kubus oplost… van LEGO! Toch zijn er op YouTube verschillende voorbeelden te vinden van meesterbouwers die deze uitdaging zijn aangegaan. Nu is het alleen nog wachten op een LEGO-robot die een beetje fatsoenlijk je onderbroeken opvouwt...
 


5. Vlammenwerper

‘Stoer’ is misschien niet het eerste woord dat in je opkomt als je denkt aan LEGO. Toch wordt het niet veel stoerder dan deze vlammenwerper uit Call of Duty: Black Ops 3. Dit is natuurlijk een typisch gevalletje ‘don’t try this at home’, maar er zijn minder creatieve manieren om je LEGO in de hens te steken…
 


4. Cruiseschip

Wie indrukwekkende LEGO-creaties wil zien, hoeft niet verder te zoeken dan het YouTube-kanaal van het Guinness Book of Records. Daar vind je ook deze gigant, naar verluidt het grootste schip dat ooit is gebouwd van het Deense speelgoed. “Next video: Biggest LEGO Iceberg”, grapt een gevatte reaguurder onder de video.
 


3. Bugatti Chiron

Wat is er cooler dan rijden in een Bugatti? Rijden in een LEGO Bugatti, natuurlijk! En dankzij de elektronisch aangedreven motoren, is deze sportieve vierwieler ook nog eens compleet klimaatneutraal. Met slechts 5,3 pk is dit niet bepaald een racemonster, maar je hebt wel het perfecte tempo om op een zonnige zondagmiddag te cruisen over de boulevard.
 


2. Tower Bridge

Groot, groter, deze bad boy… Als we het Guiness Book of Records mogen geloven, is deze replica van de Tower Bridge van Londen het grootste LEGO-bouwwerk ooit gemaakt. In totaal waren er bijna zes miljoen (!) steentjes nodig om dit gevaarte van de grond te krijgen. Maar dan heb je wel wat: de brug is sterk genoeg om twee Land Rovers te dragen!
 


1. LEGO X-Wing

Star Wars-fans gingen vorig jaar al uit hun dak toen LEGO een Star Destroyer-set uitbracht, die maar liefst 4784 steentjes telde. Maar dat is kinderspel vergeleken bij deze levensechte kopie van de X-Wing! Hoewel dit bouwwerk alweer zeven jaar oud is, staat het nog altijd te boek als een van de grootste LEGO-creaties aller tijden. Zelfs het Deense neefje van R2-D2 ontbreekt niet! Kortom, daar kun je wel een LEGO Death Star of twee mee opblazen…
 


Denk jij het beter te kunnen dan bovenstaande meesterbouwers? RTL is momenteel op zoek naar kandidaten voor LEGO Masters: Seizoen 2!