We gooien het vandaag over een andere boeg. Geen film of serie, maar een game: Red Dead Redemption 2. Nog een paar dagen en we mogen ons vergapen aan dit filmische pareltje van Rockstar. Wij zijn - als rasechte Western-liefhebbers, fucking psyched. Laat ons je vertellen waarom!

Dit is een advertorial.

9. Je kunt Arthur tot in de puntjes verzorgen – of juist niet

Hoe hoofdpersoon (en regelrechte outlaw) Arthur Morgan eruitziet, is aan jou. Je kan zijn haar knippen, z’n baard trimmen, hem wassen en te eten geven. Het heeft allemaal effect op de gameplay: loopt Arthur rond als een dikke, stinkende bak ellende, dan wordt het aanzienlijk lastiger om met andere personages te praten.

More content below the advertising

 

8. Red Dead Redemption 2 is dynamisch AF

Rockstar belooft een dynamische wereld neer te zetten. NPC’s (andere personages) vullen niet alleen een lege saloon op, maar hebben hun eigen verhaal, reageren anders op bepaalde events en proberen met Arthur te communiceren. Jij kiest vervolgens hoe hij ze benadert. Hij kan zich vijandig opstellen of zich juist amicaal gedragen. Een wedje verliezen tegen een oliedomme cowboy, betekent niet dat je verplicht bent je geld te overhandigen. Met alle gevolgen van dien.

 

7. Treinen overvallen was nog nooit zo leuk

Heb je het hoofdverhaal uitgespeeld, dan zijn er nog talloze dingen te doen. Onze favoriet? De ultrafijne train-robberies. Je kunt een locomotief binnenstappen, een aantal kapitaalkrachtige reizigers van hun geld ontdoen en de trein commanderen om te ontsnappen. Love it.

 

6. Er is een cinematic-camera

De bioscoop-camera gaf je in Grand Theft Auto (met zijn snelle bolides) al het gevoel als Scarface achter het stuur te zitten en in Red Dead Redemption 2 keert deze heerlijke verbeterde feature terug: je hoeft nu niet meer te sturen. Westerns staan bekend om hun magistrale camerawerk, dus wij als rasechte cinephiles zijn enthousiast.

 

5. Geen menuutjes

Vergeet standaard menuutjes als je Arthurs wapenkas spekt. Je moet nu een wapenhandel binnenwandelen en daar door de catalogus bladeren. What you see is what you get. En als dat nog niet Old West genoeg is voor je: de hele interface kun je verwijderen.

 

4. Wel pistolen

In Red Dead Redemption 2 moet je slim omgaan met wapens. Een compleet arsenaal meeslepen is verleden tijd. Wat Arthur bij zich draagt kun je gebruiken, de rest blijft achter op z’n paard. Daarnaast zijn wapens interactief. Dit betekent dat je ze moet schoonmaken, want het gebruik, water en modder doen je blaffer geen goed.

 

3. Ook de outfits zijn lit

Kleding kopen zit bij menig Rockstar-spel al snor, maar in RDR2 leggen ze de lat nog hoger. Zo kun je Arthur eindeloos veel kleding aantrekken, zijn mouwen opstropen en zijn broek bij zijn laarzen indoen. 

 

2. Je paard is je beste vriend

Paarden waren een big deal in Red Dead, maar een echte band opbouwen met zo’n beest zat er niet in. Ze waren nogal eh… inwisselbaar. In deze game is dat anders. Heb je eenmaal een nobele ros gekocht, gestolen of getemd, dan is het aan jou om ‘m aan te kleden met zadels, tassen en hoefijzers. Hoe langer je met het paard omgaat, hoe beter jullie band en hoe behendiger het wordt. Ook gaat 'ie beter naar je luisteren. Een paard wordt daarmee jouw paard.

 

1. Het is fucking huge en ziet er magistraal uit

Van besneeuwde bergtoppen in Noord-Amerika tot bruisende steden en barre Mexicaanse woestijnen: Red Dead Redemption 2 heeft het allemaal. Iedere omgeving heeft daarnaast zijn eigen kenmerken en eigenschappen. And the best part? Het ziet er waanzinnig uit.

 

Red Dead Redemption 2 ligt vanaf 26 oktober in de schappen.

 

More content below the advertising

Het is alsof je de makers van de film Striptease besluiten nog een tweede deel te maken, want hee: wat kan er misgaan? Ja Rule gelooft niet in logica en denkt dat het een briljant idee is om leedvermaakfestival Fyre Fest nog een tweede kans te geven. Hoe zeg je?

More content below the advertising

Fyre Fiasco

Voor wie het niet heeft meegekregen: Fyre Festival was een absolute clusterfuck. De bezoekers werd een uniek, beste-van-het-beste, superluxe festival belooft. Ze betaalden soms duizenden dollars voor een kaartje. Maar eenmaal op de Bahamas, waar het ultieme festival moest plaatsvinden, troffen ze een chaos. Maar dan echt: Syrisch vluchtelingenkamp meets parkeerplaats MacDrive. Maar dan zonder het eten, want dat was er nauwelijks. 

 

Paar mooie vrouwen en een grote bek

De man achter het festival was Billy McFarland. Hij werkte samen met Ja Rule en een team modellen aan de promotie. Geld, mooie vrouwen, een luxe lokatie... Het kon niet op. McFarland, die zichzelf voordeed als visionair zit nu overigens in de bak vanwege fraude. Ja Rule is de dans ontsprongen en óf hij wil McFarland achterna, óf hij is niet goed in zijn hoofd. Hij claimt dat het 'iconisch' gaat worden. Is goed schat. 

De grote verliezers

Dat Ja Rule nu stoer loopt te doen over Fyre Festival is grappig, maar ook ronduit schandalig. Nu hoef je misschien geen medelijden te hebben met de mensen die afgingen op wat plaatjes van vrouwen in een bikini. Maar het was ook een fiasco voor bijvoorbeeld de mensen die er werkten en de leveranciers. De bouwers kunnen McFarland zijn bloed wel drinken. Dus tof doen over het festival? Ja Rule, niet oké.

Crowdfunding

Een cateraar bijvoorbeeld, die 1000 maaltijden per dag moest leveren, ging financieel zwaar onderuit. Want uiteraard betaalde lul McFarland niet. Haar verhaal was zo schrijnend dat ze middels een crowdfunding dubbel en dwars over de schade heen is gekomen. Heeft in ieder geval iemand nog betaald gekregen.

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht.