Andy Muschietti en Bill Skarsgard o pde set van It: Chapter Two

Eerder namen we al een kijkje achter de schermen van de Harry Potter-films en… dat vaagde alle magie in één klap weg. Nu is Pennywise aan de beurt! Want door deze 9 behind the scenes-beelden van de It-films krijg je toch een héél ander beeld bij de killerclowns.

1. Bill Skarsgård aan het chillen

Wie vind jij de betere Pennywise? Bill of de legendarische Tim Curry? Misschien gaat onderstaande afbeelding je mening bijstellen. Want een Pennywise zónder kostuum die verveeld naar een mobieltje staart is toch beduidend minder eng en indrukwekkend. We zien hem toch véél liever in vol ornaat, op zoek naar kids om te terroriseren.
 


2. Kale clown

Over make-up gesproken: hier nog een foto van één stapje terug in de voorbereiding. Het moment dat Bill al wel in de Pennywise make-up zit, maar nog niet die Beatrix-achtige pruik op zijn hoofd heeft gezet. Zo’n kale killerclown ziet er dan wél weer creepy uit. Overigens gaan we Bill als het aan hem ligt gewoon weer zien in een eventuele It 3.
 


3. Peukie roken

Levende legende Tim Curry zal voor veel fans altijd de beste en meest enge Pennywise zijn. De twee It-tv-films uit 1990, waarin hij de gestoorde clown speelde, groeiden uit tot ware cultklassiekers. Toch moest ook Tim tijdens zware, lange draaidagen af en toe stoom afblazen. En wat doe je dan? Juist: gewoon in je Pennywise-kleding een peukie roken!
 

 

4. Of iets sterkers…

Maar soms, als ‘ie zin had in iets sterkers, pakte hij er gewoon een dikke sigaar bij. Moet kunnen, ouwe kettingroker.
 


5. High five!

Bill stelde de kids uit It (2017) regelmatig op hun gemak tijdens de opnames. Logisch ook. Het is wel zo fijn om het een beetje luchtig te houden tussen al het dood en verderf door. Zeker als je recht tegenover zo’n angstaanjagende Pennywise moet acteren. Dit filmpje neemt zeker wat filmmagie weg, maar is eigenlijk ook wel aandoenlijk.

Hey guys, are you ready to beat the shit out of me?”, vraagt Bill terwijl hij alle kids een high five geeft. Aww….


6. Tim Curry in de make-up

Net als bij Bill doken er (helaas?) ook van Tim pre-Pennywise-foto’s op. Zoals deze, waarbij de make-up-artist overduidelijk nog aan het werk moet. Zo ziet hij er zelfs een beetje uit als een vrolijke amateurclown die je inhuurt op feestjes.


7. Lachen!

Kijk, we zijn nu toch al bezig om je beeld van Pennywise te verpesten, dus nóg meer behind the scenes-beelden kunnen geen kwaad. Het geval wil dat tijdens de opnames van It (1990) zowat iedereen op de foto wilde met Pennywise. Kijk maar!


Groepsfoto!
‘Ugh, een foto, nu? Moet dat echt?’
The finishing touch
Pennywise en zijn squad
‘Een dag niet gelachen…’


8. Proosten met Pennywise

Regisseur Andy Muschietti laat een laatste draaidag niet zomaar aan hem voorbijgaan. Nadat Bill zijn laatste Pennywise-scène voor It: Chapter Two opnam, zette hij het samen met Andy op een zuipen. En dat terwijl hij nog half in zijn Pennywise-kostuum zat! Héél leuk om te zien, maar toch ook… een beetje raar?
 


 

9. Docu

We sluiten af met iets dat de It-films zéker niet voor je gaat verpesten. Toch willen we dit nog wel even noemen. Het gaat om de docu Pennywise: The Story of It. Als je bovenstaande beelden uit de 1990-films al tof vond, is deze documentaire echt iets voor jou. Onder meer Tim Curry himself komt hierin aan het woord en vertelt allerlei geheimen en toffe anekdotes over de totstandkoming van deze klassieke films. Helaas heeft de docu nog steeds geen releasedate. Gelukkig hebben we al wel een tijdje deze trailer (die we stiekem al twintig keer checkten).
 


 

Article continues after the ad