Bruce Willis in Die Hard

Wat kunnen er toch een hoop acteurs zingen! In dit toplijstje vind je 9 acteurs die er ook nog eens professionele zangcarrière op na te houden. Als bewijsvoering kozen we wat van hen nummers uit.

1. Robert Downey jr.

Wist je dat Iron Man himself best een aardig stukje kan zingen? Dat bewijst hij in ieder geval op zijn debuutalbum, The Futurist uit 2004. We vinden het zelfs een beetje jammer dat het uiteindelijk bij die ene plaat is gebleven! Wanneer grootheden als Sting met je willen zingen, had er misschien best een aardige zangcarrière in het verschiet gelegen voor Downey…

 

2. Lucy Hale

Nog voordat we Lucy Hale leerden kennen als een van de Pretty Little Liars deed ze mee aan American Juniors, een Amerikaanse zangwedstrijd voor tieners. Hoewel Hale in de top vijf eindigde, duurde het toch nog een behoorlijke poos voordat ze nieuw materiaal uitbracht. In 2014 keerde ze echter terug naar haar muzikale roots met het country album Road Between.

Article continues after the ad

 

3. Jeff Bridges

Hoewel Jeff Bridges een countryzanger speelde in Crazy Heart hadden de meeste mensen geen idee van zijn muzikale aspiraties! Toch bracht de acteur in 2000 het album Be Here Soon uit. Bridges lijkt trouwens oprecht veel plezier te beleven aan die zangcarrière. Dat maken we in ieder geval op uit het feit dat er inmiddels nog twee albums van de acteur verschenen zijn.

 

4. Hugh Laurie

Ook Hugh Laurie heeft zijn zangcarrière nooit heel veel ruchtbaarheid gegeven. Je kent hem daarom waarschijnlijk vooral van House M.D., Veep, The Night Manager en talloze andere series en films. Toch is hij onmiskenbaar muzikaal. Laurie zingt namelijk niet alleen, maar speelt ook nog eens piano, gitaar, drums, harmonica én saxofoon!

 

5. Emmy Rossum

Emmy Rossum zong haar longen uit haar lijf in de verfilming van Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera. En dat muzikale uitstapje smaakte blijkbaar naar meer! De actrice heeft inmiddels namelijk twee albums uitgebracht. Alhoewel haar versie van Christine Daaé fenomenaal is, kiezen we er zodoende toch voor om jullie een eigen nummer van Rossum te laten horen:

 

6. Bruce Willis

En dan misschien wel de meest verrassende toevoeging aan ons lijstje met acteurs die er stiekem ook een zangcarrière op na houden: Bruce Willis! Toch heeft de Die Hard-acteur maar liefst drie albums uitgebracht. Om zijn laatste plaat, Classic Bruce Willis: The Universal Masters Collection, op te kunnen nemen, liet hij naar verluidt zelfs een rol in Ocean’s Eleven schieten!

 

7. Michael Cera

Ha, jij dacht dat Michael Cera stiekem maar wat deed in Scott Pilgrim vs. the World? Guess again! Dit multi-talent speelde echt de bas in de film. Meer bewijs van zijn muzikaliteit? Check dan vooral zijn solo-album True That of het werk van zijn bands Mister Heavenly en The Long Goodbye. Wij geven alvast een voorzetje met het nummer Clay Pigeons:

 

8. Jeff Daniels

Fan van Jeff Daniels? Dan kun jij je lol op! De acteur heeft door de jaren heen maar liefst zes(!) albums uitgebracht. Het gaat hier dus om een langlopende zangcarrière, naast al die fantastische acteerprestaties. Fun fact: een van zijn nummers heet If William Shatner Can, I Can Too, een grappige verwijzing naar de (gefaalde…) zangcarrière van collega-acteur William Shatner.

 

9. Ryan Gosling

En dan zijn we alweer toe aan onze laatste toevoeging aan dit lijstje met acteurs die er stiekem ook een zangcarrière op na houden: Ryan Gosling. Je vindt hem op Spotify echter niet onder zijn eigen naam. In plaats daarvan zoek je op Dead Man's Bones, de band die hij samen met zijn vriend Zach Shields oprichtte.

 

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat dit de derde keer is dat we op zoek gingen naar ook acteurs die ook een lekker moppie kunnen zingen. De eerste lading acteurs die er stiekem ook een zangcarrière op nahouden, vind je hier. Meer zien? Deel twee nog eens rustig teruglezen, doe je via deze link.

Heb je na het doorspitten van die lijst nog meer behoefte aan muziek? Probeer dan gewoon deze 15 machtig mooie muziekfilms én deze negen beste musicalfilms ooit!