Van net iets meer dan 7,5 meter tot een waanzinnige 45 meter

Sinds afgelopen donderdag draait Kong: Skull Island in bioscopen door heel Nederland. Het is, zoals haast iedereen zal weten, niet de eerste film over de reuzenaap. Het beest liet voor het eerst van zich horen in 1933 en kwam daarna in diverse films terug. Gek genoeg zag hij er vrijwel nérgens hetzelfde uit…

Zoek de verschillen

De aap kreeg in bijna 85 jaar diverse gestaltes en veranderde tig keer van grootte: van net iets meer dan 7,5 meter tot een waanzinnige 45 meter. We zetten ze allemaal, inclusief hun lengte, voor je op een rij:

King Kong - 1933

In het origineel was King Kong zo’n 7,5 meter groot, maar veranderde in verschillende scènes zichtbaar van grootte. 

King Kong vs. Godzilla - 1962

In deze Japanse monsterfilm groeide de aap naar een immense grootte van maar liefst 45 meter.

King Kong Escapes - 1967

In Kong’s tweede Japanse avontuur kromp het monster met zelfs meer dan de helft van zijn vorige formaat. In deze film kreeg hij een lengte van nog ‘slechts’ 20 meter.

King Kong - 1976

In deze Amerikaanse remake van het origineel werd Kong opnieuw een koppie kleiner gemaakt, maar nog steeds was hij hierin met zo’n 16 meter ruim twee keer zijn formaat uit de eerste film.

King Kong - 2005

In de remake van regisseur Peter Jackson kreeg Kong voor het eerst in dik 70 jaar zijn oude formaat van 7,5 meter terug.

Kong: Skull Island - 2017

Toch kozen de makers van het nieuwste King Kong-spektakel ervoor Kong opnieuw stukken groter te maken, voor een extra indrukwekkend en angstaanjagend effect. In Kong: Skull Island meet het beest maar liefst 30 meter. 

Bekijk de trailer van Kong: Skull Island in onderstaande video:

Woensdag werd bekend dat Kevin Hart de aankomende Oscaruitreiking zou presenteren. Nog geen twee dagen later blijkt dat dit feest niet doorgaat. De razend populaire komiek heeft zich teruggetrokken, nadat hij in opspraak raakte door homofobe tweets en grappen van tien jaar geleden.

Fout filmpje…

De aanvankelijke reactie van de komiek was een goed voorbeeld van wat je niet moet doen in een gevalletje crisismanagement. Hart postte namelijk een video op Instagram waarin hij zegt dat hij de ophet overdreven vond: “Onze wereld is een beetje doorgedraaid, maar ik laat me niet gek maken. Ik ben nu bijna veertig. Als je niet gelooft dat mensen wijzer worden als ze ouder worden, dan weet ik niet wat ik moet zeggen”, zo verzucht de kleine komiek in een filmpje dat nog steeds online staat. “Als je vindt dat mensen zich altijd moeten verantwoorden voor dingen die ze in het verleden hebben gezegd, dan heb je aan mij de verkeerde”. Met deze woorden gooide Kevin alleen maar olie op het vuur.

…Nog fouter filmpje…

Een paar uur later kwam de kleine grappenmaker met nog een filmpje waarin hij vertelde dat de Oscarorganisatie hem had gebeld met het ultimatum: of je excuses aanbieden, of we pikken een andere presentator. De komiek vertelde aan al zijn 66 miljoen volgers dat hij vond dat hij geen excuses aan hoefde te bieden omdat hij dat al eerder gedaan had, en omdat hij niet meer de persoon is die hij toen was. Hart had deze zomer duidelijk niet goed opgelet met de rel rond Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn, die eveneens ontslagen werd voor foute tweets van bijna tien jaar oud.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real) on

 

…En weg is Kevin!

Dit filmpje schoot bij de Oscarorganisatie dan ook flink in het verkeerde keelgat, en een paar uur later kwam de komiek op Twitter met een statement dat hij zich terugtrekt als presentator van de Oscars: “Ik heb de beslissing genomen om me terug te trekken van het presenteren van de Oscars. Dit doe ik omdat ik geen afleiding wil zijn op een avond die gaat om het vieren van zo veel getalenteerde artiesten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de LHBT-gemeenschap voor mijn ongevoelige uitspraken uit het verleden”, aldus Hart.

 

 

De Oscarorganisatie heeft nog even om een vervanger te vinden, want de 91e uitreiking van de Academy Awards vindt pas op 24 februari plaats.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.