Sinds afgelopen donderdag draait Kong: Skull Island in bioscopen door heel Nederland. Het is, zoals haast iedereen zal weten, niet de eerste film over de reuzenaap. Het beest liet voor het eerst van zich horen in 1933 en kwam daarna in diverse films terug. Gek genoeg zag hij er vrijwel nérgens hetzelfde uit…

Article continues after the ad

Zoek de verschillen

De aap kreeg in bijna 85 jaar diverse gestaltes en veranderde tig keer van grootte: van net iets meer dan 7,5 meter tot een waanzinnige 45 meter. We zetten ze allemaal, inclusief hun lengte, voor je op een rij:

King Kong - 1933

In het origineel was King Kong zo’n 7,5 meter groot, maar veranderde in verschillende scènes zichtbaar van grootte. 

King Kong vs. Godzilla - 1962

In deze Japanse monsterfilm groeide de aap naar een immense grootte van maar liefst 45 meter.

King Kong Escapes - 1967

In Kong’s tweede Japanse avontuur kromp het monster met zelfs meer dan de helft van zijn vorige formaat. In deze film kreeg hij een lengte van nog ‘slechts’ 20 meter.

King Kong - 1976

In deze Amerikaanse remake van het origineel werd Kong opnieuw een koppie kleiner gemaakt, maar nog steeds was hij hierin met zo’n 16 meter ruim twee keer zijn formaat uit de eerste film.

King Kong - 2005

In de remake van regisseur Peter Jackson kreeg Kong voor het eerst in dik 70 jaar zijn oude formaat van 7,5 meter terug.

Kong: Skull Island - 2017

Toch kozen de makers van het nieuwste King Kong-spektakel ervoor Kong opnieuw stukken groter te maken, voor een extra indrukwekkend en angstaanjagend effect. In Kong: Skull Island meet het beest maar liefst 30 meter. 

Bekijk de trailer van Kong: Skull Island in onderstaande video: