(c) Comedy Central / Samuel van Leeuwen
(c) Comedy Central / Samuel van Leeuwen

Het heilige boontje van de Nederlandse tv-wereld, met een vader die nogal eens wordt gezien als de duivel van ervan. Voor hun volgende Roast legt Comedy Central Nederland Johnny de Mol het vuur aan de schenen. Wij waren erbij, en zetten even op een rij waarom je moet kijken. 

Na Gordon en Giel Beelen is het de beurt aan Johnny de Mol. Comedy Central heeft weer een podium vol (semi-)BN’ers bij elkaar gezocht die hun ongezouten mening geven over Nederlands bekendste ‘weldoener’. De uitzending is dinsdag 18 december om 20:30 te zien op Comedy Central, en ja, dat is de moeite waard.

1. Niet alleen Johnny wordt te grazen genomen

Ook de ‘bekende Nederlanders’ op de bank moeten het volgens de Roast-formule ontgelden. Het panel bestaat uit Najib Amhali, Patty Brard, Danny Froger, Tooske Ragas, Heleen van Royen, Tatum Dagelet, Ruben van Zwieten en Peter Pannekoek. Dat is inderdaad een club waar je meer dan genoeg op kan haten. Vlaamse held Jeroom is de Roast Master. 

Article continues after the ad

2. Jeroom is precies zo gortdroog als je hoopt

De Belgische snoodaard is zo ongemakkelijk en droog als je gewend bent. Onder die dikke snor komen een paar van de beste grappen van de avond tevoorschijn: “Het wordt lachen en gieren. En dan heb ik het bij dat laatste niet over de volgens die boven Patty Brard cirkelen.”

 

3. Patty Brard is écht best grappig?!

Je kan vinden van d’r wat je wil, maar Patty blijft zichzelf in de spotlight werpen. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere keer, en deze keer loopt het op rolletjes. Platter dan plat haalt ze ongegeneerd uit met lompere teksten dan je haar ooit hebt horen uitkramen. Over dominee Ruben van Zwieten: “Jij ziet eruit alsof de bof geneukt is door de rodehond. God heeft jou misschien geschapen, maar hij was duidelijk goed afgeleid.”

4. Najib is ouderwets goed

Zo populair als-ie vroeger was wordt hij waarschijnlijk nooit meer maar tijdens de Roast komt de komiek perfect tot zijn recht. Zoals ie vroeger was, met zelfspot die uit zijn oren komt.

 

5. Je krijgt meteen te zien dat stand-up comedy echt een vak is

Tooske Ragas doet een verwoede poging tot humor, maar het kunnen helaas niet allemaal winnaars zijn. 

6. Alles mag gezegd worden en dat gebeurt dus ook

Geef Nederlanders de vrijheid om te zeggen wat ze willen en de ene ongenuanceerde mening na de andere vliegt je om de oren. Zo ook in The Roast of Johnny. Deze show is niet voor tere zieltjes. Pro tip: Met je ouders (of beter nog, je grootouders) gaan kijken, en wachten hoe lang het duurt voordat iemand hoofdschuddend wegloopt.

 

7. Het einde van de show zal op zijn zachtst gezegd wat stof doen opwaaien

We gaan niets verklappen, maar als je wil zien hoe je de hele Bible belt in één keer woest krijgt dan is het zeker de moeite waard om tot het einde te blijven plakken.

8. Peter Pannekoek

Na twee jaar weet je wat je kan verwachten. Vlijmscherp en poeierhard. Hoewel de munitie niet zo voor de hand ligt als bij Giel of Gordon, ratelt het machinegeweer dat Pannekoek heet moeiteloos door.

 

The Roast of Johnny de Mol zie je dinsdag 18 december om 20:30 op Comedy Central.

Alle foto's (c) Comedy Central en Samuel van Leeuwen.