Vanavond gaat Patrick Melrose van start, een nieuwe serie met Benedict Cumberbatch. Om dat te vieren, gingen we op zoek naar de dubbelgangers uit het dierenrijk van de Sherlock-ster!

Article continues after the ad

Afkicken

Vanaf vanavond is Patrick Melrose te zien op de Nederlandse televisie. In deze vijfdelige dramaserie speelt acteur (en parttime superheld) Benedict Cumberbatch een rijkeluiszoon die na de dood van zijn vader van de drugs en alcohol wil afkicken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan: het overlijden van zijn vader brengt namelijk ook traumatische jeugdherinneringen naar boven...

We kunnen nu schrijven dat de rol van Patrick Melrose bovenaan het verlanglijstje stond van de Doctor Strange-acteur, of dat de serie geweldig is ontvangen, maar in plaats van daarvan duiken we in de opvallende gelijkenis tussen Cumberbatch en zijn dierlijke dubbelganger: de otter!

Ontdekking

De ontdekking dat Cumberbatch op een otter lijkt is niet bepaald nieuw. Al bijna tien jaar geleden verschenen de eerste memes op internet rondom deze gelijkenis. Er werd zelfs een Tumblr-pagina in het leven geroepen die in het teken staat van de opvallende overeenkomsten tussen de Sherlock-ster en de otters. Speciaal voor jullie hebben we daarom de acht otters die het meest op Benny lijken voor jullie op een rijtje gezet!

Cumberbatch (rechts) heeft een gevaarlijke otterimitatie in huis!

De Sherlock-acteur en deze otter zijn allebei verbaasd dat ze zo op elkaar lijken!

Vind je de gelijkenis maar vergezocht? Dan krijg je te maken met deze ‘brothers from another mother’!

Otters hebben ook een zachte kant. En laat dat nou ook net gelden voor de onderkoelde Britse televisiester!

Wanneer je reclame maakt voor een modeketen, maar ook bewustzijn wil creëren voor het krimpende leefgebied van de otter.

Deze meme is klaar om de wereld over te nemen!

Wanneer je hoort wie er allemaal zijn doodgegaan in Avengers: Infinity War.

Zelfs wanneer je als otter je haar verft, ontkom je niet aan de gelijkenis met de BBC-acteur!

Gelukkig kan de Patrick Melrose-acteur er zelf wel om lachen. In 2015 verscheen Benedict Cumberbatch bij The Graham Norton Show om te praten over dit prettig gestoorde internetfenomeen!

Patrick Melrose is vanavond om 22.50 uur te zien op NPO 2.