Fotograaf
Brunopress
Charmante engerds: Mads Mikkelsen, Jamie Dornan, Idris Elba, Michael C. Hall

Op 15 oktober is het derde seizoen van de serie You verschenen op Netflix, over de aantrekkelijke Joe die toch niet zo’n lieverdje blijkt te zijn. Genoeg reden voor ons om andere charmante engerds uit films en series op een rijtje te zetten!

1. Paul Spector – The Fall

De creep in deze misdaadserie wordt gespeeld door de Ierse hunk Jamie Dornan, die niet altijd een sekssymbool is geweest. Inderdaad, die knapperd die ook in de 50 Shades-reeks te zien was! Hoewel hij in die films als Christian Grey al wat duistere, maar stiekem toch wel sexy trekjes had, gaat ‘ie in The Fall nét even iets verder. Jamie speelt Paul Spector, een knappe man die op het eerste gezicht een brave huisvader lijkt, maar ondertussen besluipt en vermoordt hij jonge vrouwen…

 

2. Patrick Bateman – American Psycho

Patrick Bateman, eng goed gespeeld door Christian Bale, is in deze thriller een knappe, onopvallende zakenman die de schijn in het begin nog aardig weet op te houden. Hij ziet er goed uit met z’n afgetrainde lichaam, is nogal rijk en hij doet het goed bij de vrouwtjes. Maar die weten niet dat hij er ’s nachts op uittrekt om onschuldige mensen op een gruwelijke manier te vermoorden! Of nou ja, onschuldig… Jaloezie, haat, woede, arrogantie: Patrick kan altijd wel een reden bedenken om iemand, bekend of onbekend, bruut af te slachten.

Article continues after the ad

 

3. Dexter Morgan – Dexter

Dexter Morgan is toch wel een geval apart. Hij vermoordt namelijk alleen slechte mensen, die voor het grijpen liggen omdat ‘ie bij de politie werkt. En in z’n dagelijkse leven lijkt Dexter best een prima vent om lekker een biertje mee te drinken. Maar hij blijft een moordenaar! Met soms best slechte smoesjes voor als ‘ie weer iemand op z’n werkbank heeft liggen om afgeslacht te worden…

 

Binnenkort keert Michael C. Hall terug als Dexter, zeven jaar nadat de populaire crime-serie er na acht seizoenen mee ophield. Wij kunnen stiekem niet wachten!

4. Colin – No Good Deed

Heel eerlijk: wij zouden het totaal niet erg vinden als Sexiest Man Alive Idris Elba bij ons aanbelde omdat ‘ie een auto-ongeluk heeft gehad en even wil bellen. En dat vindt Terry (Taraji P. Henson) in eerste instantie ook niet, als het haar overkomt in de thriller No Good Deed. Maar al snel blijkt er toch iets meer aan de hand te zijn. Zo’n lieverdje is Colin helemaal niet…

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Jackson Rippner - Red Eye

Nog een gevalletje ‘knappe mannen zijn niet te vertrouwen’ in de thriller Red Eye, met Cillian Murphy en Rachel McAdams. Eén keer in die felblauwe ogen kijken en wij zijn ook verkocht… Maar als ze eenmaal in het vliegtuig zitten en geen kant op kunnen, worden Jacksons echte bedoelingen duidelijk. Hij heeft een plan om een machtige zakenman te vermoorden en daar heeft hij Lisa bij nodig. Als ze niet meewerkt, vermoordt hij haar vader. Prettige vlucht!

 

6. Hannibal Lecter – Hannibal

“I’m having a friend for dinner”. Het blijft één van de beste filmquotes ooit, uit de mond van moordenaar en kannibaal Hannibal Lecter. In de film The Silence of the Lambs geweldig gespeeld door Anthony Hopkins, maar in de serie Hannibal wordt de jongere versie misschien wel net zo goed geportretteerd door de Deense Mads Mikkelsen. En krijgt het bereiden van dit stukje vlees een net iets andere lading door de bovenstaande quote.

 

7. Rebecca – The Roommate

Zijn het dan alleen de mooie mannen die stiekem engerds blijken te zijn? Nee hoor, zeker niet! De superknappe maar flink gestoorde Rebecca (Leighton Meeester) uit The Roommate hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Eigenlijk een soort mannelijke Joe uit You, want ook Rebecca heeft een niet zo’n lichte obsessie voor haar sexy huisgenootje Sara. Grappig weetje: Leighton Meester en Penn Badgley (Joe in You) hebben ook nog samen in Gossip Girl gespeeld…

 

8. Noah Sandborn – The Boy Next Door

In de thriller The Boy Next Door heeft Noah (Ryan Guzman) er flink de balen in. Heeft 'ie eindelijk een verhouding met één van de mooiste vrouwen die op deze planeet rondloopt (Claire, gespeeld door Jennifer Lopez), besluit ze ermee te stoppen. We begrijpen dat hij door het dolle heen is wanneer zijn sexy buurvrouw hem het bed in trekt, maar we verliezen alle sympathie wanneer hij verandert in een gekke stalker. Zou Ben Affleck nooit doen.

 

Waar deze engerds nog enigszins charmant waren, zijn er ook personages die we gewoon door en door haten. Het derde seizoen van You is te zien op Netflix en het vierde seizoen is trouwens ook al in aantocht. You in één ruk uitgekeken? Dan vind je hier nog andere steengoeie Netflix-series.