Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar vanochtend kregen we alsnog de pijnlijke bevestiging: Ben Affleck stopt met zijn Batman/Bruce Wayne-rol. En nu?! Geen paniek, wij zetten een aantal geschikte opvolgers op een rij.

1. Jake Gyllenhaal

Article continues after the ad

Deze bebaarde baas past perfect in het strakke maatpak van multimiljonair Bruce Wayne. Hij schakelt tegelijkertijd moeiteloos over in een ander strak pakje: het superheldenkostuum van Batman. Jake heeft alles: de looks, de acting chops, de uitstraling en een duistere vibe (Nightcrawler ooit gezien?). Een probleempje: waarschijnlijk zit ‘ie vast aan een Marvel-contract door zijn rol als Mysterio in Spider-Man: Far From Home. Ook niet verkeerd, gezien de supertoffe eerste trailer.
 

2. Brenton Thwaites

Schittert momenteel in de extreem duistere DC-serie Titans op Netflix. Zijn agressieve en tegelijkertijd emotionele vertolking van Batman’s sidekick Robin (inmiddels Nightwing) gooit hoge ogen. Wie zegt dat die nieuwe Batman-film zich in hetzelfde universum afspeelt? Waarschijnlijk niet. Dit geeft Brenton de kans om next level te gaan, al zal het voor enige verwarring zorgen. Maar, ook belangrijker: met z’n 29 jaar is ‘ie een stuk jonger dan Jake Gyllenhaal. Leg ‘m snel vast, DC!
 

3. Aaron Paul

Als Jessie in Breaking Bad stal hij voor altijd onze harten. Helaas verdween hij daarna een beetje uit de spotlights. Na Need for Speed (2014) en Central Intelligence (2016) puilt zijn cv niet meer uit met grote blockbusters. Maar hé: die aankomende Breaking Bad-film zet Aaron weer volop in de schijnwerpers. Hij verdient het om een grote franchise te hebben. Nog een beetje trainen en hij stapt zo in de schoenen van Bruce Wayne. Batman, bitch!
 

4. Timothée Chalamet

Huh? Ja, echt. Timothée Chalamet (23) groeide in korte tijd uit tot Hollywoods nieuwste sensatie. Wat wil je ook, met prachtrollen in Call Me by Your Name, Lady Bird en Beautiful Boy? Deze voor een Oscar genomineerde mooiboy bewees al dat het met die acteerskills wel goed ziet. Maar hoe zou hij uit de verf komen in een keiharde superheldenfilm? Er is maar één manier om daar achter te komen… (en Bruce Wayne was ook ooit jong!)
 

5. Henry Golding

Een niet zo voor de hand liggende keuze, dat weten we ook wel. Toch bewees Golding in A Simple Favor dat hij makkelijk in de huid kruipt van een rijke gast met serieuze verleidingsskills. Bruce Wayne in een notendop. Daarnaast is Golding door Crazy Rich Asians opeens een superster én het zou DC’s films nog wat diverser maken! Win-win, toch?
 

6. Armie Hammer

Lang, gespierd, goede kaaklijn; Bruce Wayne is alvast in de pocket voor Armie, maar Batman? Ja, dat zou hij ook prima kunnen. The Man from U.N.C.L.E. en The Lone Ranger bewezen in ieder geval dat hij overweg kan met actiescènes. Oké, beide films flopten nogal, maar laat Batman dan een kans zijn voor Armie om eindelijk te bewijzen dat ‘ie echt een A-lister is. Fun fact: The Hammer zou in 2008 Batman gaan spelen in Justice League Mortal, maar die film werd nooit gemaakt. Tijd voor een herkansing?
 

7. Michiel Huisman

Onze Hollandse Hollywoodhunk bouwde de laatste jaren flink aan zijn carrière. Michiel is inmiddels een gevestigde naam, zéker na het fantastisch enge The Haunting op Hill House op Netflix. Het enige dat nog ontbreekt? Een superheldenrol! Marvel hapte tot nu toe niet toe dus is het aan DC om Michiel in te lijven. Waarom niet? Nog redelijk jong (dus gaat nog een tijd mee, belangrijk voor een franchise), waarschijnlijk niet al te duur én net onbekend genoeg om allerlei vooroordelen te ontwijken.
 

8. Daniel Radcliffe

Nee, geintje. Dat gaat natuurlijk niet… Alhoewel? Als Daniel Radcliffe de laatste jaren ook maar iets bewees, is het dat ‘ie werkelijk elke rol ter wereld uitprobeert. Een schetend lijk, een gast met duivelshoorns, een drugssmokkelaar, een engeltje en natúúrlijk The Boy Who Lived. Het duurt niet lang meer of hij speelt een superheld. Waarom niet Batman? Het zou een stunt zijn die bakken met geld in het laatje brengt.