Door die lekkere cliffhanger in Avengers: Infinity War zitten we nog een jaar met een paar prangende vragen opgezadeld. Wij proberen er 7 zo goed mogelijk te beantwoorden.

Article continues after the ad

Maar eerst even een verplicht nummertje: als je Infinity War nog niet hebt gezien is het misschien een goed idee om dit artikel even te parkeren!

Waar zijn Hawkeye en Ant-Man?

Tijdens een korte reünie in het hoofdkwartier van de wrekers wordt tussen neus en lippen door vermeld dat Hawkeye en Lang een deal hebben gesloten met de regering en nu bij hun families vertoeven. Toch is het misschien handig om nieuwe prioriteiten te stellen als de wereld op het spel staat. Dus vanwaar die afwezigheid? De gebroeders Russo lieten weten dat Hawkeye een ‘persoonlijke reis’ onderneemt ten tijde van Infinity War. 

Leuk en aardig allemaal. Maar komen ze terug? De kans is groot. Beide heren zijn inmiddels al gespot op de set van Avengers 4. Scott maakt daarnaast zijn opwachting in Ant Man and The Wasp, wat zich direct na Civil War afspeelt.

Zijn al die Avengers echt dood?

Waarschijnlijk niet, nee. Marvel heeft het lef niet om het gros van hun superhelden onder de groene zoden te schoffelen. Er gaat gewoonweg te veel geld gepaard met de personages. Ondanks dat nagenoeg alle Guardians uit het universum zijn gewist en Spider-Man het loodje heeft gelegd, zijn Guardians of the Galaxy 3 en de Homecoming-sequel al aangekondigd. 

Waarom gaf Dr. Stranger de Time Stone zo makkelijk weg?

Een onlogische keuze als je bedenkt dat Thanos hierdoor weer een stap dichterbij zijn doel kwam. Saillant detail: Strange wist van één realiteit waarin The Avengers Thanos zouden verslaan. De kans dat de dokter in deze realiteit het groene steentje moet inleveren is redelijk aanwezig, wat zijn keuze verklaart. Rest nu nog de vraag: waarom niet meteen die Time Stone uit handen geven?

Hoezo die tenenkrommende rol van Peter Dinklage?

Joost mag het weten. Maar zullen we afspreken dit nooit weer te doen?

Hoe zit het met die post-credits scène?

De oplettende Marvel-fan herkent ongetwijfeld het embleem van Captain Marvel: de kickass heldin die volgend jaar haar eigen film krijgt. Deze vindt overigens plaats in de jaren negentig. Of en hoe ze uiteindelijk opduikt in Avengers 4? We gaan het zien.

Waarom kan Hulk niet Hulken?

In Thor: Ragnarok liet Bruce Banner doorschemeren dat ‘ie bang was om voor altijd in The Hulk te veranderen. Probeert de groene grootjoekel hem hier voor te behoeden in Infinity War? Of is ‘ie misschien bang voor Thanos? 

Nu we het toch over Thanos hebben… keert ‘ie terug?

Voor de ongeduldige bioscoopbezoeker: ja, dat staat letterlijk in de aftiteling. De Infinity Gauntlet heeft z’n werk gedaan, maar de pimpelpaarse baddie is nog steeds hartstikke in leven. Daarnaast zouden The Avengers The Avengers niet zijn als er niks te wreken viel.